Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

A sárga a menő szín Genfben - megnyílt az autószalon

Az autók gyönyörűek, még a nem sárgák is, de kár, hogy az első adag fotókon még nem csinos lányok, hanem viszonylag idősebb urak pózolnak a csodakocsik mellett.
- Az európai autópiac fellendülésének köszönhetően a mérsékelt optimizmus légkörében nyílt meg kedden a 85. Genfi Autószalon, amelyen a 220 kiállító mintegy 900 járművet, köztük 130 újdonságot mutat be.

Újságírók és szakértők ezrei lepték el reggel a csarnokokat a világ egyik legnevesebb autós seregszemléjén, hogy megtekintsék a népautóktól kezdve a luxusautókig terjedő választékot. A nagyközönség csütörtöktől kezdve tíz napon keresztül tekintheti meg a kiállítást. A szervezők mintegy 700 ezer látogatót várnak.

Sárga autó és ősz úr Genfből I. Fotó: MTI (képgaléria)

A hangulatnak kifejezetten jót tesz, hogy hat év visszaesés után tavaly magára talált az európai autópiac. Bár a forgalom tavaly is messze elmaradt a válság előtti szinttől, 2014-ben 5,7 százalékkal emelkedtek az eladások. A lendület folytatódott januárban, amikor 6,7 százalékkal bővült a forgalom. A februári első adatok is bizakodásra adnak okot: Franciaországban 4,1, Németországban 7 százalékkal, Olaszországban 13,2, Spanyolországban pedig 26,1 százalékkal nőtt az újonnan forgalomba helyezett autók száma.

A VDA német autóipari szövetség arra számít, hogy az európai autópiac az idén is bővülni fog, de a tavalyinál kisebb tempóban, 2 százalékkal. A szakértők előrejelzései a 2 és 5 százalék közötti tartományban mozognak.

Sárga autó és ősz úr Genfből I. Fotó: MTI (képgaléria)

Christian Klinger, a Volkswagen-csoport kereskedelmi igazgatója arra figyelmeztetett, hogy Európa gazdasága helyzete továbbra is meglehetősen törékeny, mint azt a közelmúltban a görögországi adósságválság is mutatta.

Carlos Tavares, a PSA Peugeot Citroën, a legnagyobb francia autóipari csoport elnöke óvatosan bizakodó, arra számít, hogy a piaci növekedés 1 százalék körül alakul idén, mivel a helyzet "kissé még mindig bizonytalan".

Korábban írtuk:

A tegnapi mínusz egyedik, Év Autója eredményhirdetős nap után a mai szakmai- és  sajtónappal megkezdődött a Genfi Autószalon és itt vannak már az első fotók is. Ezeken valahogy a sárga szín dominál, ami valamiért ezúttal nagyon menőnek számít.

Sárga autó és ősz úr Genfből. Fotó: MTI (képgaléria)

Az autók egyébként gyönyörűek, még a nem sárgák is. További megfigyelés, hogy az első adag fotókon még nem csinos lányok, hanem viszonylag idősebb urak pózolnak az autók mellett – mondjuk, elég magas beosztásúak, de koránt sem annyira szemre valóak.

Kakukktojás. Fotó: MTI (képgaléria)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvan a 2015-ös Év Autója!

Európai autóipari szakújságírók a Volkswagen Passat limuzint választották a 2015-ös Év Autójának a… Tovább olvasom