Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

A Subaru vezeti a minőségi ranglistát az USA-ban

Az amerikai autópiacon legnagyobb befolyással rendelkező minőségi rangsorban, a Consumer Reports magazin által összeállított éves listán a Honda Motor elveszítette vezető pozícióját.
Az amerikai autópiacon legnagyobb befolyással rendelkező minőségi rangsorban, a Consumer Reports magazin által összeállított éves listán a Honda Motor elveszítette vezető pozícióját, nagyot lépett elő viszont a rangsorban a Mazda és a Chrysler.

Az elmúlt négy éven át listavezető Honda 72 pontot szerzett, ezzel a negyedik helyre csúszott vissza a 13 nagy autógyár rangsorában. A vezető pozíciót ezúttal a Subaru szerezte meg 75 ponttal, történetében első alkalommal.

A második helyet a Mazda vívta ki magának 74 ponttal, a Toyota pedig 73 ponttal a harmadik helyre került.

Íme az első...
Íme az első...

"Változatlanul japán gyártók foglalják el a legfelső öt helyet, de előnyük már csökken" - mondta David Champion, a magazin autóipari minőségellenőrzési központjának a vezetője. "A Honda és a Toyota néhány legutóbbi modelljén meglátszik a költségcsökkentések hatása" - tette hozzá.

A legnagyobb javulást a Mazda érte el, 9 pontot adva elmúlt évi eredményéhez a hetedik helyezésről szökött fel a másodikra. A javulás részben két viszonylag rossz minősítésű modell feladásának volt köszönhető.

A Chrysler 8 ponttal javított eredményén, de még ezzel együtt is 51 ponttal az utolsó helyre szorult a listán. Miközben a Chrysler a második legnagyobb javulást érte el, a Ford a legnagyobb visszaesést szenvedte el, és a tizedik helyre esett vissza a tavalyi ötödikről.

Az európai márkák közül a Volvo szerepelt legjobban 64 ponttal, ami a hatodik helyezést biztosította számára a rangsorban. Az ötödik helyet a Nissan szerezte meg 64 ponttal. A Hyundai és a BMW 63 pontot érdemelt ki a minőségi tesztben, a Volkswagen pedig 62 pontot. A Mercedes-Benz 58 pontot, a General Motors 56 pontot szerzett.

Olvasóink írták

 • 4. racionalitás? 2012. március 04. 14:23
  „3.Narumon 2012.03.02. 15:39

  A tavalyi német kiadásban az első 5 helyen nem volt német autó.”
 • 3. Narumon 2012. március 02. 15:39
  „Mazda tényleg jó mi családunk is szereti, bár minőség tekintetében a mi családunk BMW-re esküszik, soha egyikkel sem volt még semmi gond, pedig párat nyúztunk az évek folyamán. (Ennek megfelelően a múltkori Európai ilyen rangsort a BMW vezette a japánok csak jóval hátrébb kerültek)”
 • 2. racionalitás? 2012. március 01. 14:59
  „NA EZÉRT VAN MAZDÁM!!!!!!!!!....német autók....hun vagytok???????lásd vw ....új kocsit -vettem --- kaptam 1 liter olajjal-hogy öntsem fel 10 ezernél...hát????????????????????????????????????????....szerencsére eladtam...a fogyasztástól sem voltam összeesve.......de a kedvencem a pick up-juk....kicsit nagyon túlárazott!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 1. ráérő 2012. február 28. 22:27
  „Ez igen érdekes: nem tudtam eddig hogy a HONDÁN kivül léteznek más márkák is....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drága autó, nagyobb arc? - Te mit gondolsz?

A drága autók tulajdonosai sokkal figyelmetlenebbül és merészebben vezetnek. Tovább olvasom