Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

A világ legnagyobb autógyára lehet

Évi 9,34 millió járművet tervez gyártani a Toyota, s ezzel megelőzheti General Motorst, amely 76 éven keresztül birtokolta a világ legnagyobb autógyára címet.
A legnagyobb japán és a világon – egyelőre – második számú autógyárcsoport, a 216 milliárd dolláros piaci tőkeértékű Toyota a márciussal zárult pénzügyi évben a megelőző évinél hét százalékkal több, 9,1 millió autót gyártott. (Az üzleti év utolsó negyedében a cég 2,35 millió autót értékesített világszerte.)

Az idei üzleti évben a japán cég 9,34 millió járművet tervez gyártani, és ezzel éves termelése várhatóan megelőzi a világ eddigi vezető autógyártójáét, az amerikai General Motorsét. A GM 76 éven át volt a világ legnagyobb autógyára, de az idei első negyedévben a Toyota kibillentette pozíciójából: 2,35 millió autót adott el az első negyedben, kilenc százalékkal többet, mint egy évvel korábban, annyit, mint még soha az évnek ebben a szakaszában.

Vásárhelyi pálya

A Szegeden és Hódmezővásárhelyen is márkakereskedést működtető Toyota Tmax is „benne volt a sikerben". Ami szakmabelieket is meglepi: Vásárhelyen a Toyota a piacvezető, miközben a 2006-os országos listán a márkát a Suzuki, az Opel, a Skoda, a Volkswagen is megelőzte. 
Szakértők az agresszív modellpolitikának tulajdonítják a Toyota sikerét, valamint annak, hogy takarékos, megbízható és biztonságos modellekből állította össze termékpalettáját, szemben a General Motorsszal, amely továbbra is „benzinfalókra" alapoz.

A kereslet kielégítése érdekében a Toyota a világ szinte minden szegletébe telepít üzemet a texasi San Antoniótól az oroszországi Szentpétervárig. A gyors ütemű növekedésben azonban szakértők veszélyeket is látnak. Elsősorban a magas minőségi követelmények biztosítása okozhat gondot.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól zárta első negyedévét az Audi

A Volkswagen csoport luxusmárkája, az Audi az első negyedévben 400 millió eurós adózott eredményt… Tovább olvasom