Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

A Volvo külső légzsák rendszere

A Volvo bemutatta a Külső járművédelmi rendszert. A bejelentés egy évvel azután történt, hogy a világ első Gyalogosvédelmi rendszerével jelentkeztek a vadonatúj Volvo V40-ben.
A Külső járművédelmi rendszer az autó tetejébe épített kis tartályból áll, ami tartalmazza az összehajtogatott légzsákot. Egy elkerülhetetlen ütközés következtében – függetlenül attól, hogy hogy egy másik autóval, vagy útszéli tárggyal találkozunk –, a tartály egy szempillantás alatt kinyílik, és a légzsák körbeveszi az autót. A Külső járművédelmi rendszer biztosítja, hogy a kár és személyi sérülés a lehető legkisebb legyen.

Nem áprilisi tréfa
Nem áprilisi tréfa
Volvo Cars régóta vezető szerepet tölt be az autó-biztonsági kutatások és innováció terén, számos fejlesztése világelső. Ezzel az új, forradalmi Külső Járművédelmi megoldással a Volvo Cars ezt az örökséget a következő szintre emelte.

– Évek óta azon gondolkodunk, hogy lehetne autóinkban a biztonságot növelni. A különböző légzsákok központi szerepet töltenek be a védelemben – mondta Thomas Broberg, a Volvo Cars vezető biztonsági szakértője. "Ez az új biztonsági megoldás tökéletes példája a Volvo az ügyfeleket a központba helyező Önnek terveztük filozófiájának. Ahelyett, hogy a légzsákok csak egy-egy területet védenének, inkább feltettük magunknak a kérdést: Miért ne fedjük be az egész autót egy teljes légzsákkal?" 

A jármű Külső Védelmi Rendszer tesztelési fázisban van, de a Volvo Cars jelenleg vizsgálja, hogyan lehet felszerelni a rendszerrel jövőben a Volvókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar műszerfalakat szállítanak a Zetor traktorokba

A KMGY Zrt. 6 ezer műszerfal és más részegységek szállítására írt alá szerződést a cseh Zetor… Tovább olvasom