Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Audi: elkészült az 500 ezredik autó Győrben

Tizenkét évvel a járműgyártás megkezdése után a múlt héten legördült a sorról az 500 ezredik Audi Győrben - az íbiszfehér TT RS Roadster az angol piacra készült.

A sportautó 2,5 literes, öthengeres, 250 kW (340 LE) teljesítményű TFSI motorja is Győrben készül. A magyar munkatársak hozzáértése és rugalmassága elengedhetetlen elemévé vált az AUDI AG növekedési stratégiájának. A vállalat a következő években mintegy 900 millió euró összegű beruházással teljes gyártási folyamatot lefedő vállalattá bővíti a győri gyárat.

Frank Dreves, az AUDI AG termelésért felelős igazgatótanácsi tagja és az Audi Hungaria felügyelőbizottságának elnöke hangsúlyozta: "A félmillió autó fontos mérföldkő az Audi Hungaria történetében. A tervezett gyárbővítés a jövőre nézve is a Győr melletti elkötelezettségünk bizonyítéka, mely továbbra is kulcsszerepet játszik növekedési terveinkben és versenyképességünk erősítésében."

A félmilliomodik győri Audi és a gyár vezetői.
A félmilliomodik győri Audi és a gyár vezetői.

Az Audi a következő években mintegy 900 millió euró összegű beruházást valósít meg Győrben, mellyel a jelenleg működő motor- és járműgyártáson túlmenően teljes gyártási folyamatot lefedő vállalattá bővíti. 2013-tól évente 125 ezer jármű hagyja majd el a gyártósorokat, köztük az Audi TT Coupé és TT Roadster sportautók, az A3 Cabriolet és az A3-as modellcsalád egy további tagja. A járműgyártó a beruházással 1800 új munkahelyet teremt. A bővítésnek köszönhetően az Audi a törzsállományt, a beszállítókat és a szolgáltatókat is beleértve 15 ezer embernek biztosít majd értékes munkahelyet a régióban.

- Rugalmasságunkkal, gazdaságosságunkkal és munkatársaink elkötelezettségével sikeresen bizonyítottunk a konszern gyárai közötti versenyben. Amióta olyan emocionális és hatékony modellek készülnek Győrben, mint az Audi TT és az A3 Cabriolet, ebben a járműszegmensben folyamatosan kiváló teljesítményt nyújtottunk - mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója.

Audi a budapesti közlekedési múzeumban.
Audi a budapesti közlekedési múzeumban.

Az első Audi TT Coupé modell 1998-ban készült el Győrben. Ezt követte 1999 őszén a TT Roadster. 2006 júniusa óta a TT második generációja készül az Audi Hungariánál, az ingolstadti gyárral kooperációban. A TT karosszériájának gyártását és lakkozását Ingolstadtban végzik, a járművet pedig Győrben szerelik össze. Az Audi Hungaria a világ több mint 40 piaca számára gyártja a sportautót. 2001 és 2003 között a TT mellett ugyanazon a gyártósoron készültek A3 és S3 modellek is. 2007 novembere óta pedig a TT Coupé és Roadster mellett harmadik modellként az A3 Cabriolet-t szerelik össze Győrben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Carbon-lábnyom: áldás vagy átok a bioüzemanyag?

A bioüzemanyagok károsabbak lehetnek környezetünkre, mint a hagyományosak - állítja egy tanulmány. Tovább olvasom