Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Csillagos ötösre tört az új SX4

Az SX4 S-CROSS az összes kategóriában magas pontszámot ért el a Euro NCAP töréstesztjén. Az eredmények nagyrészt a Suzuki egyedi TECT-technológiájának köszönhetőek, amelyben növelt szilárdságú acélelemeket használnak, a jármű tömege mégis csökken.
A Euro NCAP új, független törésvizsgálati eredményei szerint az új SX4 a járműbiztonság európai éllovasai közé tartozik - a gépkocsi a teszten megkapta a maximális öt csillagot. A Suzuki középkategóriás crossovere ráadásul az ötcsillagosok közül is kimagaslott pontszámaival. Különösen jól szerepelt a gyalogosvédelem terén, aminek kiemelt jelentősége van a Euro NCAP új, ettől az évtől érvényes vizsgálati protokolljában.

Az SX4 S-CROSS karosszériáját és utasrögzítő rendszerét úgy fejlesztették ki, hogy megfeleljen a jelen és a jövő ütközésbiztonsági normáinak, illetve optimális védelmet kínáljon éles helyzetekben. Az új modellbe a Suzuki TECT-technológiáját építették be (Total Effective Control Technology), ami az ütközés során felszabaduló energia elnyelésén és a gépjármű tömegének csökkentésén alapul. A fő elemek jelentős részét nagy szilárdságú acélból készítették, így a karosszéria könnyű, törésbiztossága ugyanakkor jelentősen javult.


Szép számok

Az SX4 S-Cross felnőttvédelme 92, gyermekvédelme 80 százalékos. A gyalogosbiztonságra 72, a biztonsági kiegészítőkre 81 százalékot kapott az autó.  

Az új karosszéria döntően nagy szakítószilárdságú acélból készült, ennek köszönhetően nemcsak erős, hanem könnyű is. Az első rugóstag és a keret merev felfüggesztései kiváló stabilitást biztosítanak. A karosszéria hátsó részének fokozott merevsége alapvető fontosságú a vezethetőség, a kényelem, a biztonság, a zaj-rezgés-keménység (NVH) és az autó összes egyéb tulajdonsága szempontjából.

Az aktív biztonsági berendezések közé tartozik a sebességhatároló, ami megakadályozza, hogy a jármű átlépje a vezető által beállított határértéket, a stabilitást növelő menetstabilizáló, valamint a biztonsági övek becsatolására vonatkozó jelzés valamennyi ülés esetében, beleértve a hátsó üléseket is.


Az SX4 S-CROSS passzív biztonsági felszereltségébe tartozik többek között a frontális, oldalsó és hátsó ütközések esetén védelmet biztosító hét légzsák, az előfeszített biztonsági övek és az erőhatárolók. Az ülés és a fejtámasz ráfutásos balesetekben védelmet nyújt az ostorcsapásos nyaki sérülések ellen. Mindezeken felül a motorháztető formája és a motorburkolat kiképzése, továbbá az ablaktörlők és a lökhárítók is segítenek elnyelni az ütközés erejét abban az esetben, ha az autó gyalogossal találkozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legkorábban jövőre lehet ajánlott a téli gumi az autóknál

Leghamarabb a 2014-2015-ös szezonban válhatnak ajánlottá a téli gumiabroncsok az autóknál - írta a… Tovább olvasom