Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Drasztikusan csökkenő bankválaszték az autószalonokban

Októbertől csak azok az autókereskedések kínálhatják egyszerre több bank hitelét, amelyek „Független Többes Ügynökök", mások csak egyetlen pénzintézet termékét ajánlhatják. Náluk a vevő választhat: feketét - ahogy az öreg Ford mondta.

Azt szinte mindenki elismeri, hogy különböző felkészültségű autóértékesítők árultak időnként meglehetősen különböző hiteltermékeket, s nem igen tudtak segíteni abban, hogy mekkora futamidővel, svájci frankban, euróban vagy forintban vegye fel a vásárló a hitelt. A még felkészületlenebb vevő meg jellemzően azt a hitelkonstrukciót választotta amit az autóértékesítő ajánlott – mondjuk, mert annak volt a legnagyobb jutaléka, hiszen több bank, illetve lízingcég „terméke" is ott volt az autókereskedésekben. A pénznem pedig többnyire a svájci frank lett, mint papíron a legalacsonyabb törlesztőrészletű deviza.

Érdekes adalék, hogy eddig nem volt kötelező a márka saját finanszírozóját választani, ezután majd az lesz, ha nem futja nekik "többes ügynökre". Persze ez inkább elméleti, mert meg fogják oldani, az viszont különös lesz majd, hogy míg a felkészült márkafinanszírozó saját versenytársait is ajánlja, a képzetlenebb, kisebb "szalon" csak egyet.

Folytatás szakportálunkon, az autopro.hu oldalon.

Olvasóink írták

 • 7. történész 2010. szeptember 15. 19:23
  „Az OTP megsértette a kódexet, 2 millió forintra büntették

  A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 2 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki az OTP Bank Nyrt.-re, mert a bank annak ellenére sem adott lehetőséget ügyfelének a deviza alapú hitel devizában való végtörlesztésére, hogy ezt a lehetőséget a Magatartási Kódex aláírásával vállalta, és ezt az előírást saját üzletszabályzata is tartalmazta - közölte a PSZÁF.
  Ez az első eset, hogy a felügyelet egyedi ügyfélpanasz nyomán indított fogyasztóvédelmi eljárásban bírságot szabott ki az OTP-re a Magatartási Kódexben vállaltak megsértése miatt.

  lecsukni...”
 • 6. 620829 2010. szeptember 11. 12:17
  „szegény nyugatiak...nekik bezzeg ki kelll bírniuk-hogy a fele ár megfizetése után akár 5 évre is kamatmentesen elhozhatják az autót-főleg márkahűség mellett---ja és a hitel max 3%.........melyik ország is lakosságbarátabb?”
 • 5. jq 2010. szeptember 10. 13:26
  „azokat nem szeretik, mert sokkal többet keresnek az eladott hitelen, mint az autón (pont ma reggel volt róla szó a Kossuth-on)”
 • 4. Misi72 2010. szeptember 07. 13:07
  „Azokkal mi van aki évek alatt össze sporolta.Mert tapasztalat,hogy csak azt szeretik aki hitelre vesz autot!”
 • 3. történész 2010. szeptember 06. 18:47
  „Nincs ezen pénz rabló nép között tisztességes ezek csak azt várják,hogy vigyorogva megnyúzzanak..kormány segítséggel. Nincs rend..olyan kamatot állapítanak meg utólag amilyet akarnak, azt vesznek elő amit akarnak. A jogállamban az állam már közbeszólna.”
 • 2. deszkás 2010. szeptember 06. 17:08
  „NP! Egyetértek nekem is saját tapasztalatom van:ezvan istenálgya. És belehúztam a frankhitelbe amit persze azóta törlesztettem DE ma se látom azt az akaratot hogy tisztességes üzletkötők dolgozhassanak! A lényeg :BESZÉLD RÁ A TÖBBI AZ Ő GONDJA.!!Hogy van e tisztességes hitelközvetitő nem hiszem mert azóta történt egy s más a környezetembe ami tovább erősitett abba hogy NINCS!!!!”
 • 1. N.P. 2010. szeptember 06. 13:40
  „"Azt szinte mindenki elismeri, hogy különböző felkészültségű autóértékesítők árultak időnként meglehetősen különböző hiteltermékeket," -- no, ez a kulcsmondat!!! Az autókereskedők - saját tapasztalatból tudom - igazából nem autót, hanem finanszírozást árultak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már vezettük: telitalálat az új Volvo S60-as

Fontos modell a Volvo számára az S60-as, bele is adott mindent, formatervezési tudását éppen úgy, mint a járműbiztonsági arzenál ma elérhető szintjét – a 163 lóerős dízellel próbáltunk ki. Tovább olvasom