Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Egész évben küzdenek a biztosítók a kgfb-ügyfelekért

Átláthatóbb versenyt eredményezhet az évközbeni díjhirdetés lehetősége a kötelező biztosításoknál, a legfőbb nyertesek az ügyfelek lehetnek. A biztosítók ugyanis év közben bármikor rugalmasan tudnak reagálni az igényekre és a piac változásaira.
A díjhirdetés liberalizációja azt jelenti, hogy a biztosítók az év során bármikor hirdethetnek tarifát, azaz átárazhatják a szolgáltatásokat vagy szolgáltatást módosíthatnak, ugyanakkor a biztosítási időszak változatlanul 1 év lesz. Ahhoz, hogy egyenletesebb, homogénebb szóródást mutassanak az évfordulók, még több évre lehet szükség. Az év közben biztosítást váltók aránya azonban így is egyre magasabb, a Generali biztosítónál például az autósok harmada már ilyen.– Az új jogszabályi keretek kiegyensúlyozottabb versenyt teremthetnek a piacon, ami érdeke a felelős biztosítóknak és ügyfeleiknek egyaránt – mondta el Simon Zsolt, a Generali gépjárműbiztosítási üzletágának igazgatója. – Meggyőződésem, hogy az új szabályozás növeli az átláthatóságot és egy folyamatos, egész évben fennálló versenyt eredményez a biztosítók között az ügyfelekért.

2010 óta van lehetőség az újonnan vásárolt gépjárművek esetében arra, hogy kötelező biztosítási évfordulójuk évközi időpontra essen. Ma a hazai gépjárművek kétharmadának esik a biztosítási évfordulója az év végi időszakra, egyharmada már jelenleg is év közben szerződik. Egyedül a magyar piacon jellemző az évi egyszeri díjhirdetés, a lengyel, román, bolgár, cseh, szlovák, szlovén és horvát piacon a biztosítók az év bármelyik napján változtathatják tarifáikat. A Generali tapasztalatai azt mutatják, hogy év közben az emberek sokkal inkább ár-érték alapon választanak, azaz az ár mellett a szolgáltatás tartalmát is jobban összehasonlítják az egyes társaságoknál.

– A biztosítók nem „vakon" fognak díjakat hirdetni egy egész évre előre, hanem folyamatosan reagálni tudunk majd az olyan gazdasági folyamatokra, mint a benzinárak emelkedése miatt a kárgyakoriság változása. Ez kedvezőbb díjat is jelenthet az autósoknak. Fontos az is, hogy a korábbinál sokkal célzottabb ajánlatot tudjunk majd adni egyes ügyfélköröknek, speciálisabb kedvezményekkel, így jobban járnak az autósok – tette hozzá Simon Zsolt.

Olvasóink írták

 • 5. Tiszthelyettes 2012. szeptember 26. 07:22
  „Engem pont az ilyen "versengés" miatt vesztett el az a "genyatel" nevű fantombiztosító, amelyik egy pécsi irodaházban működik...”
 • 4. TrombiFrédi 2012. szeptember 25. 19:58
  „Ismét megy a "földművelők szemének elkápráztatása", amelynek lényege, hogy el kell hinni, hogy a rosszabb is jobb, a kevesebb több, amikor elvesznek, akkor pedig többet kapunk mint előtte,... kormány után szabadon!!!”
 • 3. deszkás 2012. szeptember 25. 19:44
  „Úgy mint a Tréhom,kétnaponta változtatja az üzletszabályzatát.? Ez verseny? Alapvető információkra is az ügyfél vagy rájön vagy nem és veszít.Pl:mik a jogai egy balesetnél, mi a teendő ittasság gyanújakor (amit én a droghasználattal megfejelnék) a vélt károkozó személyének adatai -hogyan tudhatom meg törvényesen stb”
 • 2. deszkás 2012. szeptember 25. 19:44
  „Úgy mint a Tréhom,kétnaponta változtatja az üzletszabályzatát.? Ez verseny? Alapvető információkra is az ügyfél vagy rájön vagy nem és veszít.Pl:mik a jogai egy balesetnél, mi a teendő ittasság gyanújakor (amit én a droghasználattal megfejelnék) a vélt károkozó személyének adatai -hogyan tudhatom meg törvényesen stb”
 • 1. Naívolvasó 2012. szeptember 25. 16:37
  „Ha jól értem, akkor rugalmasan lehet emelni az árakat?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2015-ig 21 új hibrid modellt mutat be a Toyota

A bemutatni tervezett 21 új hibrid modellből 14 teljesen új típus lesz, hét pedig felújított… Tovább olvasom