Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Egy év alatt egymillió jármű felett a ©koda

A vállalat Mladá Boleslavi-i fő gyárában nemrég gördült le a szerelősorról a jubileumi modell, egy holdfehér színű ©koda Fabia.
– A ©koda 119 éves történelme során először lépte át a mágikus határt, egy év alatt egymillió járművet gyártottunk – mondja Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, a ©koda igazgatótanácsának elnöke. „Ez egy olyan mérföldkő a márka életében, amely mindannyiunkat, a ©koda minden munkatársát büszkeséggel tölt el. Ám nem pihenünk, a jövőben is tovább nő majd a ©koda " – teszi hozzá Prof. Vahland.

A termelés és a kiszállítások növekedésének alapja a ©koda történelmének legnagyobb modelloffenzívája. A cseh autógyártó 2010 óta átfogóan megújította kínálatát és fontos területeken fejlesztett, mindenekelőtt a Mladá Boleslav-i fő gyárban, a nemzetközi ©koda gyártási hálózat szívében. „Az idén legyártott egymillió autó jól bizonyítja a cseh és a nemzetközi üzemeink teljesítőképességét, valamint a termelésben résztvevő munkatársaink szakértelmét" – mondja Michael Oeljeklaus, a ©koda igazgatótanácsának gyártásért és logisztikáért felelős tagja. „A következő években tovább folytatjuk a ©koda termelésének modernizálását és bővítését" – egészíti ki Oeljeklaus.


A növekedés megvalósításának fontos oszlopát jelentette az elmúlt években, hogy a márka új, Európán kívüli piacokra is belépett. A kilencvenes évek elején a cseh márka még kifejezetten a hazai, valamint a közép- és kelet-európai országok piacára fókuszált. Ma a ©koda termékeit világszerte több mint száz országban forgalmazza. A legerősebb önálló piac 2010 óta Kína, 2014 első 11 hónapjában például a márka értékesítéseinek körülbelül negyedét adta a kínai piac.

Nemzetközi növekedési stratégiájának keretében a ©koda a hazai termelés mellett fokozottan épít a fontos nemzetközi fejlődő piacok helyi kapacitására is. Kínában a csehek a Shanghai Volkswagen (SVW) gyártóval együttműködésben az Anting, Jicseng és Ningpo telephelyeken termelnek. Máig az SVW üzemeiben már több mint 1,3 millió ©koda jármű készült a Középső Birodalom piacára. Az elmúlt évben a ©koda megduplázta kínai palettájának méretét, így már hat modell készül helyben. Oroszországban a Nyizsnyij Novgorod-i és kalugai gyárakban készülnek a ©koda modelljei, Indiában pedig a púnai és aurangábádi üzemekben gördülnek le a gyártósorról a ©koda autói. Ezenkívül a ©koda járműveit Szlovákiában, Kazahsztánban és Ukrajnában is gyártják.

A ©koda Auto termelésben elért főbb mérföldkövei:

· 2014. december 10. – A ©koda legyártja a 2014-es év egymilliomodik járművét

· 2014. március 19. – 11 millió ©koda jármű a Mladá Boleslav-i üzemből

· 2013. augusztus 26. – Négymillió ©koda Octavia

· 2013. július 9. – Egymillió ©koda jármű Kínában 2007 óta

· 2013. február 5. – 15 millió ©koda jármű 1905 óta

· 2012. január 30. – 14 millió ©koda jármű 1905 óta

· 2011. október 12. – Tízmillió ©koda jármű a Mladá Boleslav-i üzemből

· 2009. április 8. – 12 millió ©koda jármű 1905 óta

· 2006. július 13. – Tízmillió ©koda jármű 1905 óta

· 1991. – Ötmillió ©koda jármű 1905 óta

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Chrysler neve már csak múlt

FCA US LLC-re változtatta amerikai leányvállalata a Chrysler Group LLC. nevét a hollandiai bejegyzésű cég. Tovább olvasom