Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Elektromos MINI-t kapott karácsonyra a brit kormány

A napokban érkezett meg a már karácsonyi díszbe öltözött londoni Downing Street 10. szám elé az a MINI E, a villanyautó, amely ezentúl a brit kormány autóflottájához tartozik. Az elektromos autót Tim Abbott, a BMW csoport egyesült királyságbeli leányvállalatának ügyvezető igazgatója adta át Gordon Brown brit miniszterelnöknek és Lord Mandelson gazdasági miniszternek.

Gordon Brown gratulált a BMW csoport és a MINI úttörő projektjéhez, és üdvözölte, hogy az autót széles körben, a lakosság bevonásával teszteli a gyártó. „Az alacsony széndioxid-kibocsátású közlekedést fejlesztő ipar nem csupán a kártékony emissziókat csökkenti, de a közeljövőben a munkahelyteremtés és a gazdasági növekedés motorjává is válhat. Kormányunk elkötelezett a szektor mellett, ezért 400 millió fonttal támogatjuk az ilyen irányú fejlesztéseket. Reményeim szerint néhány éven belül ehhez a MINI E-hez hasonló, teljesen emissziómentes, vagy alacsony széndioxid kibocsátású autók ezrei közlekednek majd a brit utakon" – mondta el a miniszterelnök.


Lord Mandelson, gazdasági miniszter hozzátette: „Nagyon örülök, hogy a MINI E a kormány szolgálatában áll majd. Szeretnénk megmutatni az embereknek, hogy milyen élvezetes elektromos autót vezetni. Célunk, hogy az Egyesült Királyság világelső legyen az alacsony emissziójú autózásban. Az olyan modellek, mint például a brit gyártású MINI E segít elérnünk ezt a célt" – nyilatkozta a miniszter.

A BMW csoport további negyven angol tesztelőnek biztosít MINI E modelleket. A hosszútávú sorozat az év első felében kezdődött meg az Egyesült Államokban és Németországban, amelyek folyamán a BMW csoport tartósan bérbe adja az elektromos MINI-ket, hogy így gyűjthessen információkat a sorozatgyártás megkezdése előtt. A most átadott kocsik egy évig maradnak tesztelőiknél, akik folyamatosan tájékoztatják majd az autógyár mérnökeit tapasztalataikról, ezzel segítve a további fejlesztéseket, valamint az új technológia széleskörű megismertetését.


A projekt megvalósításában részt vesz az Oxford Brookes Egyetem fenntartható mobilitással foglalkozó mérnöki kara is, amely részletes elemzést készít az autók használatával kapcsolatban, felhasználva természetesen a MINI E sofőrök személyes tapasztalatait is.

Képgaléria az autopro.hu oldalon.
Olvasóink írták

  • 2. jonathan 2010. január 04. 17:53
    „én is utálom a jobbos kormányt”
  • 1. flexsnake 2009. december 27. 16:08
    „Biztos nagyon előkelő :D De ez a jobbos kormány nagyon kényelmetlen. Ráadásul mindenki a forgalommal szemben jön :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Létrejött a megállapodás a Volvo eladásáról

Kínai kézbe kerül a Volvo. Amerikai anyavállalata a Ford szerdán megerősítette, hogy "minden… Tovább olvasom