Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Első születésnapját ünnepelte a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár

Kecskemét – Nemrég ünnepelte a kecskeméti Mercedes-Benz gyár első születésnapját. Alig négy évvel a telephely kiválasztását követően nyitott meg, és azóta a legmodernebb környezetbarát technológiával gyártja a B-osztály és 2013. január 25-e óta – kizárólag Magyarországon – a Mercedes-Benz CLA személyautókat.
A kapacitásnövekedés és a CLA-gyártásnak köszönhetően jelenleg több mint 3000 magyar dolgozója van a gyárnak, de még vannak nyitott pozíciók, amelyekre a kecskeméti régióból toboroznak munkaerőt. A kecskeméti gyár az elmúlt évben teljesítette termelési célját és több mint 40 ezer autót gyártott. Ezzel jelentősen hozzájárult a B-osztály mind ezidáig legjobb évéhez az értékesítésben.

– A gyár csapata teljes erőbedobással azon dolgozik, hogy a CLA-t ugyanolyan tökéletes minőségben szállítsa ki ügyfeleinek, mint a Kecskeméten gyártott B-osztályt. Ez szándékaink szerint méltó folytatása lesz a nagyon pozitív 2012-es gyártási évnek – mondta Frank Klein, ügyvezető igazgató.

A CLA csak nálunk készül. Fotó: Horváth Levente
A CLA csak nálunk készül. Fotó: Horváth Levente

A Mercedes-Benz új kompaktautó-generációja sikeres a vevők körében, a gyár tele van megrendelésekkel a CLA-osztály kapcsán. Hogy a nagy keresletet a gyár ki tudja elégíteni, nemzetközi példára már tavaly bevezették az ún. munkaidőkeretet, majd az elszámolási időszakot, ami nagymértékben hozzájárul a gyár rugalmasságához. Továbbá ez a modell a dolgozóknak hosszú távú, anyagilag is kiszámíthatóan stabil jövőt biztosít munkahelyükön.

– Ez természetesen rengeteg munkát jelent, hiszen alapvető igényünk, hogy lehetőleg minden ügyfélkívánságot teljesítsünk. Kecskeméten csúcs minőségű Mercedes-Benz járműveket készítünk, és ezt jól képzett szakemberekkel, modern technológiával tesszük. Dolgozóink teljesítményének köszönhetően naponta meg tudunk felelni az ügyfelek magas elvárásainak, amelyeket a Mercedes-Benz "Made in Kecskemét" modellekhez fűznek – mondta Frank Klein.

A cég sokat fektet dolgozóiba: valamennyi munkatársának versenyképes javadalmazást kínál a régióban, stabil és hosszú távú munkahelyet nyújt, valamint fejlődési és képzési lehetőségeket biztosít. Az alapjuttatásokon kívül túl minden munkatárs további, részben a cég részéről önként vállalt juttatásokat kap, mint amilyen többek között a jelenléti-, illetve teljesítmény-bónusz, a 13. havi fizetés, letelepedési támogatás, étkezési hozzájárulás az üzemi étkezdében, üzemorvosi ellátás, ingyenes sportolási lehetőség, valamint tesztutak a Mercedes-Benz B – és CLA-osztállyal.

– Célunk, hogy ezzel a nagyszerű csapattal a világ legjobb autóit gyártsuk – mondta Frank Klein. Éppen ezért 2013 a minőség éve a gyár életében. „Vevőinket Mercedes-Benz minőségű prémium autókkal látjuk el függetlenül attól, hogy egy konkrét jármű Németországban, az USA-ban, Kínában vagy éppen itt, Magyarországon készül. Elvárásaink mindenhol egyformák, és világszerte egységesen a Mercedes-Benz MPS (Mercedes Produktion System) gyártási rendszer használatával biztosítottak. Meggyőződésünk, hogy a kecskeméti gyárból kikerülő Mercedes-Benz ugyanannyira magától értetődő, mint a prémium SUV modellünk, amelyet az amerikai Tuscaloosaban gyártanak. Ez a ’Világszínvonal Magyarországról.’" – mondta Frank Klein.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy nap TVR-ek és Jaguarok között

Ritkább, mint falunapon a józan ember, mi az? Jaguar XJR-SC, amiből összesen 50 darab készült, s mára jó, ha megmaradt 15-20. Láttuk az 52-diket és az 53-dikat. Tovább olvasom