Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Európa legépszerűbb kisautója a Fiesta

A Ford Fiesta áprilisban, és a 2012-es év első négy hónapját tekintve is Európa legnépszerűbb kisautójának bizonyult.
A modell a január-április közötti értékesítéseket tekintve hazánkban a szegmens harmadik helyén végzett mindössze 28 darabbal lemaradva az első, és 20 darabbal a második mögött.

Európában az év első négy hónapjában összesen 117 ezer 100 áprilisban pedig 25 ezer 900 Ford Fiesta talált gazdára, míg Magyarországon ez 514 db, illetve 41 db. Ezzel a modell Európa első, és hazánk harmadik legnépszerűbb kisautójának bizonyult január és április között.


A Fiesta ezzel egyben a legnépszerűbb Európai Ford modell is volt a fenti időszakban, Magyarországon ezt a pozíciót a Focus őrzi, 674 darabos értékesítéssel. A Ford Fiestából egyébiránt 2008 év végi bemutatása óta mintegy 1,4 millió darab fogyott Európában.

– A Ford Fiesta három évvel bemutatása után is képes új Ügyfeleket megnyerni, aminek oka, hogy jól sikerült kisautó. Minősége, formaterve, az általa kínált vezetési élmény, valamint alacsony fogyasztása egyaránt indokolja népszerűségét – fogalmaz Roelant de Waard, a Ford Európa értékesítési és marketing tevékenységéért felelős alelnöke.

Olvasóink írták

  • 2. Mike3 2012. május 26. 18:42
    „tényleg szép kis verda

    1: A legkisebb Toyotával abszolváltuk már 5x Görögországot. Kis autó is lehet kényelmes.”
  • 1. Commander-V2 2012. május 24. 14:25
    „Ízlés dolga, de nyomi a kinézete. Ezzel maximum Szabadkáig utaznék szívesen, egy Szeged-Budapest oda-vissza egy nap rázós ezekben a kis autókban. Városon belülre viszont jó.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ralizó hercegnők: főszerepben a Peugeot 200-as sorozat

Május 27. és június 1. között, immár 13. alkalommal lesz a Párizs Monaco útvonalon a Rallyes des Princesses, a Hercegnők Rali-versenye. Tovább olvasom