Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Gyári gázüzemű autók a Skodától

Kettős üzemelésű, gázzal és benzinnel egyaránt meghajtható Skodákat vezet be a magyar piacra a márkaimportőr Porsche Hungaria Kft. A benzines autókba való pótlólagos beszerelés költsége 300 ezer forint.
A sajtótájékoztatón elhangzott: a magyarországi autópiac csökkenése következtében az autósok a takarékos megoldások felé hajlanak. A Skoda a duál modellek kifejlesztésével környezetkímélőbb autózást is kínál, hiszen a gáz tökéletesebb égése kevesebb károsanyag-kibocsátással jár.

Magyarországon eddig csak pótlólagosan lehetett átépíteni a járműveket gázüzeműre, ez azonban azonnali garanciavesztéssel járt. Mégis sokan vállalkoztak rá az autógáz és a benzin ára közötti jelentős különbség miatt. A benzin ára jelenleg 275 forint körül van, miközben az autógázé 162 forint literenként. S noha gázból többet használ a jármű, mint benzinből, a gázüzemű kocsikkal még így is 25-30 százalékos költségmegtakarítást lehet elérni a benzin üzemhez képest. A tankolási lehetőségek is bővülnek: országszerte már mintegy 400 kútnál lehet autógázt tölteni.

Májustól a magyarországi Skoda márkakereskedésekben már forgalmaznak olyan típusokat, amelyek alkalmasak a vegyes üzemre. A kiegészítő gáztartállyal egyelőre három modellt szerelnek, 1,2 1,4 és 1,6 literes Fabiákat illetve Octaviákat. A vegyes üzemű járművekhez a forgalmazó a többi modellhez hasonlóan 3 év garanciát biztosít. A duál modellek gázüzemmel kapcsolatos szervizelését minősített Skoda Duál szervizek végzik, jelenleg már 12 ilyen van.

A duál szervizek használt benzines kocsikba is beépítik a kettős üzemet biztosító rendszert, ami a meglévő garanciát nem érinti. A beszerelés költsége mintegy 300 ezer forint.

Száz autóval számol az importőr
A Porsche Hungaria arra számít, hogy az idén már mintegy 100 vegyes üzemű Skodát tud értékesíteni, ami hozzájárulhat a márka idei első negyedéves 9,2 százalékos piaci részesedésének növeléséhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekordot döntött a Suzuki cég forgalma

A japán cég forgalma zsinórban nyolcadik egymást követő esztendőben döntött rekordot. Tovább olvasom