Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Győrött készül az Audi új luxuslimuzinjának motorja

Floridában mutatták be a napokban az Audi új luxuslimuzinját, az Audi A8 harmadik generációját. A korábbiaknál több luxust és eleganciát, kifinomultságot és dinamikát kínáló újdonság motorja Győrött készül.
A világpremier helyszínének és időpontjának kiválasztása nem volt véletlen. A művészet és a dizájn fővárosában - miként Rupert Stadler, az Audi igazgatótanácsának elnöke Miamit jellemezte - csütörtöktől látható a művészeti és dizájn kiállítás és vásár, amely az egyik legjelentősebb nemzetközi esemény ebben a műfajban.

Ehhez kapcsolódott az új modell bemutatója. A modern formavilágú luxuslimuzin, amelyen öt évig dolgoztak a dizájnerek, megtestesíti a részletek kidolgozása iránti igényességet, a kézművességet idéző magas minőséget. Ez a törekvés közös a világ vezető dizájnereivel, akik ezen a hétvégén vonultatják fel alkotásaikat Miamiban.

A négykarikás márka a "haladás technikáját" reprezentálja, újdonság a jármű megannyi funkcióját innovatív módon vezérelő Multi Média Interface (MMI) rendszer és a LED technikájú fényszórók. Az új konstrukció elődjéhez képest 22 százalékkal kevesebb szén-dioxidot bocsát ki, hozzájárulva a környezet megóvásához.

Ez a legsportosabb limuzin a saját piaci szegmensében - hangoztatta a bemutatón az igazgatótanács elnöke. Jövő év elejétől kapható lesz két változatban, meglehetős borsos áron, 90 ezer euró körül. A gyártó bízik az amerikai, a kínai, a német és a többi uniós piac érdeklődésében, de hangsúlyt helyez az orosz, a dél-koreai piacra és az arab államokra is.

Műalkotások egyébként a luxuslimuzinon kívül is várták a világpremier mintegy 700 fős közönségét. A bemutatóra a tengerpart mentén felépített pavilonban meglepetések egész sora fogadta a vendégeket: a művészvilág reprezentánsait, a közélet szereplőit és a világ minden tájáról odasereglő újságírókat. Az 1960-as évek óta gyarapodó Rubell családi gyűjtemény, a kortárs művészet egyik leggazdagabb gyűjteménye több alkotást "kölcsönzött" a bemutatóhoz. A kiállított képek, a textíliák és a szobrok ízelítőt adtak a kortárs művészet különféle irányzataiból. A vezető brit dizájner Tom Dixon pedig egy különleges fény installációval örvendeztette meg a közönséget. Az eseményt a Charley angyalainak egyike, a bájos Lucy Liu moderálta a filmkedvelők legnagyobb megelégedésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Subaru Outback, a trendteremtő

Állandó négykerékhajtás, boxermotorok, alacsony tömegközéppont, stabilitás és terepes képességek: a… Tovább olvasom