Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Hatodik éve a Fiat a környezetkímélés éllovasa

2012-ben immár hatodik alkalommal a Fiat bizonyult a legalacsonyabb átlagos CO2-kibocsátásúnak Európa legkeresettebb márkái közül. A 119,8 g/km rekord értéket a világ első számú autóipari adatszolgáltató intézete, a JATO Dynamics is igazolta.
Az eredmény jól mutatja a Fiat elkötelezettségét a fenntartható mobilitás iránt: az elmúlt hat év során a márka 13 százalékkal: 137,3-ről 119,8 g/km-re csökkentette autói átlagos CO2-kibocsátását. Ez utóbbi számottevően alacsonyabb, mint az Európai Unió által 2015-re előírt célérték (130 g/km).

Az évek során bevezetett számos technológia között külön említést érdemel az új, 0,9 literes, 80 lóerős TwinAir Turbo Natural Power kettős (földgáz/benzin) üzemű erőforrás, amely a CNG üzemanyag környezeti előnyeit a TwinAir technológia teljesítményével kombinálja. A Fiat Panda a világon elsőként kapta meg ezt az innovatív erőforrást, amely a piac legalacsonyabbjai közé sorolható CO2-kibocsátást (86 g/km) biztosít.


A Fiat csoport több mint tizenöt éve a földgáz-üzemű gépjárművek első számú gyártójának (OEM) számít Európában. A márka kínálja a környezetbarát bi-fuel (földgáz/benzin kettős üzemű) modellek legszélesebb választékát, amelyek a magán- és üzleti vásárlók igényeit elégítik ki. 1997 és 2012 között a Fiat több mint 500 ezer Natural Power (kettős üzemű) személygépkocsit és haszongépjárművet értékesített.

Az új motor mellett a Fiat szerint a járművek környezeti hatását a vásárlók vezetési stílusa is jelentős mértékben befolyásolja. Ezért a márka töretlenül fejleszti és kínálja eco:Drive alkalmazását, amely személyre szóló ajánlásokkal segíti a kedvezőbb vezetési stílus kialakítását. Az alkalmazás a károsanyag-kibocsátás csökkentésére, az üzemanyag-fogyasztás mérséklésére vonatkozó tanácsok mellett segít számszerűsíteni a környezetvédelmi előnyöket.

A Fiat 2012-ben bevezette az eco:Drive mobil alkalmazást, amely a felhasználók okostelefonján keresztül azonnali visszajelzést tesz lehetővé. Az 500L bevezetésével piacra lépett az új generációs eco:Drive Live, amely valós időben, a rádió kijelzőjén keresztül teszi lehetővé a vezetési stílus kontrollálását. Jelenleg a mintegy 90 ezer aktív eco:Drive felhasználó évente 5000 tonnával csökkenti a CO2-kibocsátást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világpremier volt Genfben: Alfa Romeo 4C

Az új, alumínium motor közvetlen befecskendezésű és 240 lóerős. A 4C végsebessége meghaladja a 250 km/órát és 4,5 mp alatt gyorsul százra. Tovább olvasom