Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Hazai pályán Párizsban: Renault-újdonságok

A Renault otthon van Párizsban, a nagyközönségnek szombaton nyitó autószalonon bemutatja az új Mégane Coupét, a Z.E. koncepciót, a jövőbe mutató Ondeliost, és a már mai, környezettudatos Dacia Logant is – természetesen egyebek között.
Az Mégane Berline szeptemberi leleplezését az új Mégane Coupé bemutatása követi a Párizsi Autószalonon. A Renault a „meglátni és megszeretni" formatervet akarta megalkotni: a tervezők szerint az új Mégane-család dizájnja a sport és az autók iránti szenvedély „házassága".

A Berline és Coupé utasterében az ergonómia és a kényelem játssza a főszerepet. Mindkét modell műszerfalát analóg és digitális kijelzős műszerek alkotják, melyek színes animációja megkönnyíti a leolvasást. Számos felszerelést örököltek a felsőbb osztályoktól, így például az automata rögzítőféket, az automatikus beszálló- és indítókártyát távolodásra záródással, valamint a fejlett navigációs rendszert.

Az új Mégane Coupé hazai pályán (galéria)

Kibővült dCi- és TCe-kínálat, a Mégane két, egyszerre szerény fogyasztást és jó vezetési élményt szavatoló motorcsaládot kínál. A már 2009 tavaszától kapható TCe 130 (1,4 l turbó) erőforrás teljesítménye egy 1,8-as (130 LE), nyomatéka egy kétliteres (190 Nm) motorénak felel meg, CO2-kibocsátása pedig alacsonyabb egy 1,6-os motorénál.

Négy 120g/km CO2-kibocsátású dCi-motor választható e nagy, 4,295 méter hosszú személyautóhoz. Az elsősorban teljesítményük és vezetési komfortjuk okán kedvelt dCi 85 és dCi 105 erőforrásokat most a részecskeszűrős dCi 90 és dCi 110 motorok egészítik ki.

A Z.E. Concept formaterve játékos (galéria)

A Z.E. Concept (Zero Emission Concept – Nulla Kibocsátású Tanulmány) bemutatja, milyen is a villanyautó a Renault szerint: hatékony, egyszerűen használható és nulla kibocsátású. A Z.E. Concept formaterve játékos, az elképzelés az elektromos autóra épít oly módon, hogy az energiafelhasználást a szükséges minimumra csökkenti, miközben a legfontosabb kényelmi szolgáltatásokból nem enged. A kiegészítő berendezések – világítás, fűtés, klíma, stb – energiafogyasztása kulcsfontosságú az autonómia szempontjából, így a kocsi optimális „energiamenedzsmentet" kínál a nagyobb függetlenség érdekében. A játékos és interaktív használatot számos információs funkcióval könnyíti meg. A Z.E. Concept 70 kW teljesítményű villanymotorjának nyomatéka 226 Nm, és lítium-ion akkumulátorokat használ.

Ondelios a kiállítási standon (galéria)

A Párizsi Autószalon alkalmából a Renault bemutatja felsőkategóriás tanulmányautóját, az Ondeliost. A hosszú utazásokat kedvelő, a kényelemre és kifinomultságra érzékeny közönséget megcélzó Ondelios a felsőkategóriás cross-overeket jelképezi, ahogyan a Renault látja őket: a kényelmes utazás öröme a környezet tiszteletben tartása mellett. Ezt tükrözi az autó dizájnja, belső kialakítása és új, hibrid erőforrása.

A Dacia napjainkban vezeti be a „Dacia eco2" jelzést és azt próbálja bebizonyítani, hogy az elérhető árú és a környezetbarát gépkocsi fogalma nem összeférhetetlen. A Párizsi Autószalonon a Dacia-standon kiállított Logan eco2 Concept 2007-ben Sanghaiban már bizonyította, hogy a gazdaságosság és a környezetvédelem ötvözhető úgy, hogy közben a teljesítmény és a szolgáltatások sem szenvednek csorbát. Így a Logan eco2 Concept CO2-kibocsátása 71g/km volt a ralin (vegyes ciklusban) az egyszerű és olcsó fejlesztéseknek és műszaki megoldásoknak köszönhetően.

A Logan eco2 Concept CO2-kibocsátása 71g/km (galéria)

Másfél évvel a „Renault eco2" bevezetése után a Dacia most a „Dacia eco2" változattal rukkol elő. Az egyre erősödő márka így közvetlenül járul hozzá a Renault környezetvédelmi kötelezettségvállalásához: a három legjobb között lenni a CO2-kibocsátás terén. A megfizethető és jó vételnek számító gépkocsik szempontjából versenyelőnyre szert tett Dacia márka új fejezetet nyit azzal, hogy közhírré teszi a gazdaságos és környezetbarát gépjárműkínálat iránti elkötelezettségét.

2009 elejétől a kereskedelmi hálózatban is bevezetik a

2009 elejétől a kereskedelmi hálózatban is bevezetik a „Dacia eco2" jelzést, így az ügyfelek könnyedén azonosíthatják az érintett gépjárműveket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új kupéval nyűgözheti le Párizst a Mercedes

Itt a Mercedes-Benz újabb dobása: a ConceptFASCINATION – a modellt Párizsban mutatja be a márka. Az autó egyszerre sportos, lendületes, elegáns és exkluzív. Szép. Tovább olvasom