Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Homokkőből faragott Trabantot egy berlini sírköves - videó, fotók

Carlo Wloch 17 éven át dolgozott a 13 tonnás művön.
Homokkőből faragott Trabantot Carlo Wloch berlini sírköves. A 13 tonnás művön 17 éven át dolgozott, 6000 órát fektetett a kőkocsiba, amely végül a berlini fal leomlásának 25. évfordulójára készült el.

A 66 éves mester sírköves vállalkozása mellett szakított időt a szobrászkodásra. Szomszédjai már nem "Jó napot!"-tal köszöntek neki, csak rákérdeztek: "Hogy halad a Trabi"?


Az első években rendszeresen tanoncai segítették a szobrászkodást, a végső finom munkákat azonban egyedül végezte. "Nem is reméltem, hogy egyszer elkészülök a Trabival!" - mondta a kőfaragó.

Az autószobor most Berlin Pankow nevű városnegyedében, Wloch műhelyében áll, amelyet külön a homokkőmonstrumnak épített. Mozgatásához speciális szállítókat kell felkérni, hogy az alkotást felemeljék és az új helyére vigyék.

Homokkőből faragott Trabantot egy berlini sírköves. Fotó: MTI (galéria)

Vásárlási ajánlatból van elég - hangsúlyozta Wloch. Az eddigi legjobb egy ipari vállalkozótól érkezett, aki kertjében szeretné felállítani a kőkocsit. A kőfaragó szerint ez azonban szóba sem jöhet. "Arra vágyom, hogy a Trabimat minél több ember láthassa" - mondta.

Valószínű, hogy egy galériának adja el a művet, bár leginkább azt szeretné, hogy a hajdani NDK-t jelképező kocsiemlékmű Berlin közepén díszelegne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyar kötelezőnél nincs olcsóbb Európában

A Magyar Biztosítók Szövetsége kiemelte, az emelésnek több oka van, ám először is érdemes… Tovább olvasom