Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Ismét nyert a Hyundai i10

A kelet-közép-európai fejlődő piacok legjobb autóját kereső Autobest díj idei sorozatában az új generációs Hyundai i10 nyerte a nagyra becsült 2014-es kitüntetést. Az elmúlt három év során másodszor diadalmaskodott a Hyundai Motor: a 2012-es díjat az Elantra vihette haza.
– Az új generációs i10 megérdemelten győzött, tágas és jó minőségű jármű. A szerbiai Belgrád közelében fekvő Navak tesztpályán az i10 meggyőzte a zsűri tagjait a méretéhez képest jó úttartásával – hangsúlyozta Dan Vardie, az Autobest elnöke.

– Az új generációs i10 jól példázza a Hyundai termékregionalizációs stratégiáját, azaz, hogy mindig a megfelelő autót kínáljuk, a megfelelő régióban, a megfelelő vásárlóknak. Büszkék vagyunk arra, hogy az új generációs Hyundai i10 első helyen végzett az Autobest versenyén. Ez újfent azt bizonyítja, hogy modelljeink értéket képviselnek, ami hozzásegíti márkánkat ahhoz, hogy 2014-ben is megőrizze 3,5 százalékos részesedését az európai újautó-piacon – tette hozzá Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe alelnöke és ügyvezető igazgatója.


Az új generációs i10 első példánya 2013 szeptemberében gördült le a gyártósorról a Hyundai törökországi üzemében, amelyet több mint 500 millió eurós beruházással készítettek fel a modell gyártására, ezzel 200 ezer darabra növelve a gyár éves termelőkapacitását. A Hyundai csehországi üzemével együtt a koreai márka teljes európai gyártási kapacitása immár eléri a félmillió darabot. 2014-től az Európában forgalmazott Hyundai modellek 90 százaléka a térségben készül majd.

Az Autobest a kontinens egyik legelismertebb autóipari díja, amely értékelésében tizenhárom szempontot vesz figyelembe, a formatervtől az árig, a felszereltségtől a szervizellátottságig és javíthatóságig. A zsűri tizenöt fejlődő piac (például Lengyelország, Cseh köztársaság, Magyarország, Törökország és Oroszország) elismert autós szakújságíróiból áll.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Takarékossági bajnok az új 308-as Peugeot

Ami telitalálat, az a motor, persze a Peugeot már nagyon régen hibázott, ami a dízelt illeti -… Tovább olvasom