Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Jól zárta első negyedévét az Audi

A Volkswagen csoport luxusmárkája, az Audi az első negyedévben 400 millió eurós adózott eredményt ért el, 15 százalékkal többet a tavalyi első negyedévinél. Ebben oroszlánrésze van a győri leányvállalatnak is.
Az Audi bevétele 13 százalékkal 8,7 milliárd euróra gyarapodott. A Volkswagen csoport átlagára jellemző árnyomás a luxuspiacon nem érvényesült, a bevétel jobban nőtt, mint az értékesített mennyiség: az Audi 313 ezer járművet adott el, nyolc százalékkal többet a tavalyi első negyedévinél.

Az Audi márkából 248 ezer jármű kelt el, közel tíz százalékkal több az egy évvel korábbinál, a Volkswagen-csoport Audinál elszámolt többi márkájából, közte a Lamborghiniből három százalékkal több, 64 ezer fogyott.

Évi közel kétmillió motor

A győri a világ harmadik legnagyobb motorgyára tavaly közel 1 millió 894 ezer motort állított elő. Az itt készült erőforrásokat a Volkswagen-konszern járműgyáraiban az Audi, a Volkswagen, a Skoda és a Seat márkák modelljeibe építették be. Tavaly összesen 23 ezer 675 Audi TT személygépkocsi készült el Győrben, idén 40-50 ezret terveznek gyártani. 
Az autópiac általában is gyengült Nyugat-Európa szerte, ám az Audi maga jelentős növekedést ért el Nagy-Britanniában, Franciaországban és Olaszországban, hasonlóképpen az Egyesült Államokban is, pedig ott is folytatódott az általános visszaesés az autópiacon.

Az elmúlt évben 12 új modellt, illetve modell-változatot mutattak be, köztük a Győrött szerelt Audi TT Coupé és TT Roadster második generációs modelljét, amelyekről az igazgatótanács elnöke úgy nyilatkozott, hogy ikonná vált.

A győri Audi Hungaria Motor Kft., az Audi száz százalékos leányvállalata tavaly 22 százalékkal növelte az adó előtti eredményét, a magyar számviteli szabvány szerint ez 428 millió euró volt. Az árbevétel meghaladta az 5 milliárd eurót. 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nissan NOTE: Az egyautós háztartások kocsija lesz

Alig egy évvel európai bemutatása után a Nissan NOTE-ból gazdára talált a százezredik darab. Így… Tovább olvasom