Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Kampányvég: három biztosító nyert a kötelezőn

Három biztosító nyert a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási kampányon a piacvezető portál összesítése szerint. A netrisk.hu-n megkötött biztosítások száma elérte a 160 ezret.
Az ügyfelek számát összességében az Allianz, a Wabard és a Genertel tudta növelni, az összes többi piaci szereplő részesedése csökken vagy stagnál a novemberi kampány eredményeként – olvasható a portál gyorsjelentésében. A kötelező biztosítások felmondására adott egy hónapos határidő hétfőn járt le.

Az új szerződések 31 százalékát az Allianz kötötte, míg a most debütált Wabardot a kötelezőt váltók 15 százaléka választotta. A felmondott szerződések számában is az Allianz áll az élen, ám mivel a biztosítótársaság csaknem kétszer annyit nyert, mint vesztett, összességében is a novemberi kampány egyik legnagyobb nyertese. A felmondott és megkötött szerződéseket együttesen mérlegelve ugyanakkor a legnagyobb ügyfélszám-növekedést a Wabard könyvelheti el.

A legnagyobb vesztes a K and H Biztosító, mely az összes felmondott szerződés tíz, az újonnan kötötteknek viszont csupán két százalékát tudhatja a magáénak, de a nagy vesztesek kötött van a TIR is, mely új ügyfelet gyakorlatilag nem nagyon tudott szerezni.

Ha csak a megkötött új szerződések számát néznénk, a harmadik legsikeresebb a kampányban a Közlekedési Biztosító Egyesület (KÖBE) lenne, ám ha a felmondott szerződéseit is számba vesszük, látható, hogy a biztosítási egyesület csak megtartani tudta piaci részesedését, míg a kevesebb új ügyfelet szerző Genertel még növelte is, mivel jóval kevesebb szerződést vesztett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Alpok útjain: autóval Davostól Stelvióig

A világhírű autós TV-show, a TopGear szerint a svájci illetve olasz Alpokban kanyarog a világ egyik… Tovább olvasom