Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Kézifékhiba miatt visszahívnak 40 ezer Suzuki SX4-est

Kézifékhiba miatt visszahív a Suzuki gyár negyvenezer, december előtt gyártott autót. A felülvizsgálat kizárólag az SX4-es típusokra vonatkozik, ezekből Magyarországon 6300-at adtak el.
Vásárlói panasz nem érkezett és balesetről sem tud a Suzuki az SX4-es típusoknál észlelt kézifék hiba miatt. Tihanyi Tamás, a gyár kommunikációs vezetője azt mondja, a Belügyminisztérium adatbázisából már megkezdték a tulajdonosok értesítését.

A cég kommunikációs vezetője elmondta: az SX4-es modellben a kézifék hatását csökkentheti egy azóta kijavított szerelési eljárás. Tihanyi Tamás elmondta, hogy a null-revízióknál, amelyet a márkakereskedésekben - mielőtt átadnák az autót, és forgalomba helyeznék - elvégeznek, azt tapasztalták, hogy néhány autó esetében nem fogott a kézifék. Ezt javítani kellett, ezt jelezték a vállalatnak. Ez elvileg null-revíziónál észrevehető hiba, ezért a vállalat úgy döntött, hogy a december 6-ig gyártott SX4-eket visszahívják ellenőrzésre a márkakereskedésekbe.

A Suzuki Hollós szervizfőnöke azt mondta, ők is kaptak értesítést a gyártól, és már egy hete fogadják az autókat. Horváth Rudolf szerint könnyen javítható az esetleges hiba, de akkor sem okoz balesetet, ha a tulajdonos nem viszi szervizbe az autót.

Ha valaki mégsem kapna értesítést a gyártól, de megkeresi akármelyik márkaszervizt, elvégzik az autóján a megfelelő ellenőrzést.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Taxi 4: címszerepben a Peugeot 407-es

Április 5-től látható a mozikban a Francia Filmnapok alkalmából Gérard Krawczyk filmje, a Taxi 4.… Tovább olvasom