Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Kis szabadidő-autó érkezhet a Skodától

Állítólag 2017-ben mutatja be a cseh gyártó a Yetinél kisebb, B-szegmensbe tartozó, telített piacra érkező SUV-t.
- Azt már régóta lehet tudni, hogy a Skoda gőzerővel dolgozik egy középkategóriás, hétüléses szabadidő-autón, ami valószínűleg 2016-től lesz megvásárolható - írja az autoszektor.hu. A francia sajtó nemrég viszont arról számolt be, hogy egy kiskategóriás SUV is készül Mlada Boleslavban, amivel a Fiat 500X-tól, a Renault Capturtől, a Nissan Juke-tól és a Jeep Renegade-től szeretnének vevőket elhódítani.


Jelen pillanatban Európában a szabadidő-autók szegmense, azon belül is a kiskategóriájú modelleké növekszik a leggyorsabban, ezért logikusnak tűnik, hogy a Skoda is lefelé bővítené a SUV-kínálatát. Ebben a kategóriában a terepjáró képességnél sokkal fontosabb a kedvező vételár, ezért a kis szabadidő-autót a hírek szerint csak elsőkerék-meghajtással fogják árulni.


Műszakilag a hamarabb érkező, hasonló méretű Volkswagen Taigunnal mutat majd rokonságot a modell. Ennek tanulmányautó változata először 2012-ben, a Sao Paolo-i Autószalonon volt látható, de 2014 elején, Új-Delhiben már egy frissített változatot is bemutattak belőle, ez a kocsi látható a fenti képeken.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két nap maradt az új kötelező megkötésére

Az új szerződés megkötését elmulasztó autósok vagy azok, akik a megbízásról szóló visszajelzést nem… Tovább olvasom