Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Lesz utánpótlása a Kia-formatervezőknek

Kovács Miklós Európa-hírű Kia-formatervező példája motiváló, ez derült ki minap a Kia Motors Hungary sikeres ifjúsági formatervezési és rajzpályázatán.
A Kia Motors Hungary újra formatervezési és rajzpályázatot írt ki az általános iskolák felső tagozatos tanulói (11-14 év), és a középfokú oktatási intézmények tanulói (15-18 év) számára „Legyél Te is Kia Kid!" címmel. A 2007-es, nagysikerű „Tervezd meg a jövő autóját!" című verseny után ezúttal egy képzeletbeli Kia modell kigondolása, megtervezése, lerajzolása és elnevezése volt a gyerekek feladata, akik ismét szép számban vettek részt a pályázaton az ország minden részéből. Az értékes nyeremények – kategóriánként egy-egy tanulmányút a Kia zsolnai gyárába, számítástechnikai ajándékcsomag és könyvutalvány – mellett leginkább Kovács Miklós, Európa-hírű Kia-formatervező példája motiválta a gyermekeket.

azazza azzaza
A sikeres ifjú magyar Kia-formatervezők.

Kovács Miklós ugyanis már gyerekkorában formatervező akart lenni, és amikor elküldte vázlatait egy nemzetközi autógyárhoz, a legnagyobb meglepetésre válaszoltak neki. így ő már gyerekfejjel megvalósíthatta álmait, példát mutatva, hogy autógyártási hagyományokkal nem rendelkező országunkból is nyitva áll a kapu az autó formatervezésben tehetséges és ambiciózus fiatalok előtt.
Ez a történet adta az ötletet a Kia Motors Hungary számára, hogy másodszor is versenybe hívja azokat a gyermekeket, akiknek van fantáziájuk, rajztudásuk és szeretik az autókat.

azzaza
Kovács Miklós nagy sikere a Ceed formaterve.

A napokban a Tropicarium rendezvénytermében megtartott díjátadón bebizonyosodott, hogy sok tehetséges Kia Kid van az országban. A gyerekeket, szüleiket és rajztanáraikat, valamint a mintegy 20 újságírót Gajdos Tamás köszöntötte, majd rövid bevezető után következett a lényeg: Nagy Norbert, a Kia Motors Hungary ország igazgatója Juhász Judit marketing vezető segítségével ünnepélyesen átadta a díjakat.

A „nagyoknál" Vigyázó András, a Szentendrei Református Gimnázium tanulója győzött Kia Viaru nevű autójával, melynek neve az alkotó monogramjából ered. András, aki általában autókat, épületeket és futurisztikus dolgokat rajzol, szüleivel, valamint rajztanárával döntötte el, hogy melyiket tervét küldje be. Jól döntöttek!

A kisebbeknél a debreceni Kerékgyártó Adrienn nyert Kia Skyline fantázianevű tanulmányautójával. Adriennek kilenc testvére van – ha ők is ennyire tehetségesek valamiben, biztosan nem lesz gond az utánpótlással! A magyar formatervezés jövője is nagyon reményteljesnek tűnt, legalábbis a rajzkiállítás megnyitása után. Elnézve a Kia Solart, Kia Csodát, Kia Lizzard-ot, Kia Király-t, Kia Roxtart-t és társait, van okunk bizakodni: tíz-húsz év múlva a Kia formáját tekintve „magyar márka" lesz!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A régió első teljesítménymérő padja

A régió első teljesítménymérő padja működik majd a POWERTUNING-nál, a 2005-ben alakult, s mára kiterjedt hazai hálózattal rendelkező vállalkozás szombaton nyit Szegeden. Tovább olvasom