Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Magyarország Ranger nagyhatalom

Folyamatosan nő a 2013-as ’Év Pickupja’ címmel jutalmazott, az év első négy hónapjában Magyarország legnépszerűbb pickupjának bizonyuló Ford Ranger népszerűsége hazánkban. Arányaiban idehaza ötször többet adnak el, mint Európában.
Magyarország legnépszerűbb pickupja ismételten a kategóriaelső vonóerőt és rakodókapacítást kínáló Ford Ranger: a modell az év első négy hónapjában mintegy 30%-os szegmensrészesedéssel vezeti a hazai pickup értékesítéseket. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy minden harmadik Magyarországon gazdára találó pickup Ford Ranger.

Varga Zsombor, a Ford magyarországi PR és kommunikációs igazgatója egy még ennél is meggyőzőbb adatra hívja fel a figyelmet: a január és április között idehaza értékesített 232 darab Ranger az adott időszakban a hazai személyautó- és haszongépjármű piacon egyébiránt több, mint öt éve piacvezető Ford magyarországi értékesítéseinek mintegy 7,9%-át teszi ki.


Az ugyanezen az időszakban a Ford 22 legfontosabb európai piacán gazdára találó 6600 Ranger mindeközben a márka adott piacokra vonatkozó teljes, 436 ezer 600 darabos értékesítéseinek csupán 1,5%-át jelenti. Azaz arányaiban ötször több Ranger-t vásárolnak Magyarországon, mint átlagosan Európában.

– Sokatmondó az is, hogy míg a vizsgált időszakra vonatkozóan a teljes hazai értékesítés az összesített európai eladások 0,7%-át teszi ki. Az európai Ranger eladásokból a magyar piac 3,5%-kal veszi ki a részét. Mindezek ismeretében egyértelműen kijelenthető, hogy Magyarország valóban Ranger nagyhatalom, hisz a Ford sikermodellje nálunk még az európai átlagnál is sokkal, egész pontosan ötször népszerűbb – teszi hozzá a kommunikációs szakember.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Choppert faragott magának Puskás úr

Négy hónap alatt faragta ki a tiszaörsi férfi a háromkerekű járgányt több köbméternyi hajópadlóból. Tovább olvasom