Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Magyarországra látogatott a VW elnöke

Prof. Dr. Martin Winterkorn, a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke szerdán Budapest vendége volt. Délelőtt előadást tartott a Műegyetemen, délben pedig munkaebéden látta vendégül Orbán Viktor miniszterelnök.

Winterkorn professzor immár tizedik előadását tartotta a Budapesti Műszaki Egyetemen. Így tesz minden évben azon intézmény előtt, amely tiszteletbeli professzorává avatta - írja az autószektor.hu. Az elmúlt években olyan jövőbe mutató témákban tartott előadást, mint az elektromobilitás, innovatív nyersanyagok a járműgyártásban, valamint a Volkswagen konszern moduláris felépítési stratégiája.

Ezúttal is telt házat vonzott a professzor előadása Fotók: Boros Jenő és Audi Hungaria
Ezúttal is telt házat vonzott a professzor előadása
Fotók: Boros Jenő és Audi Hungaria

Szerdán „Menet közben is összekötve – Connected Car, a fejlődés meghatározó iránya“ címmel tartott előadást négyszáz fős hallgatóságának, a BME nagyelőadója ezúttal is zsúfolásig telve volt.

- Mindenki azt kérdezi tőlem, milyen volt a Bayern München-Real Madrid mérkőzés, jobb azonban, ha a mai napon a fociról nem beszélek - fogalmazott a pódiumra lépve Martin Winterkorn, akiről köztudott, nem csak Európa legnagyobb autógyárának első embere, hanem a Bayern München AG felügyelőbizottságának is a tagja.

Péceli Gábor, a BME rektora, Martin Winterkorn, a VW elnöke, Thomas Faustmann, a győri Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke és Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke.
Péceli Gábor, a BME rektora, Martin Winterkorn, a VW elnöke, Thomas Faustmann, a győri Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke és Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke.


-Magyarországra mindig szívesen jövök, Győrben levő motorgyárunk a világ legnagyobb motorgyára - közölte Martin Winterkorn, s fiatal hallgatósága igencsak meglepődött a tényen, hogy Magyarországon működik a világ legnagyobb motorgyára, ahol évente majdnem kétmillió darab motor készül.

„A járműipar a digitalizálódás egy újabb korszaka előtt áll“, emelte ki Prof. Dr. Martin Winterkorn budapesti előadásban. - Az autókat összekötjük a vezetővel, a többi autóval, a közlekedési infrastruktúrával és a környezettel is. Ezáltal még kényelmesebbé, biztonságosabbá, környezetkímélőbbé és vonzóbbá tesszük autóinkat - mondta az igazgatótanács elnöke.

A teljes tudósítást és a látogatás képgalériáját itt találják.

Rendőri felvezetéssel indult ebédelni az elnök.
Rendőri felvezetéssel indult ebédelni az elnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autólabdarúgás: Neymarral trükközött Ken Block

Sikerrecept: a rakd össze a világ legnépszerűbb sportját, a labdarúgást a világ legnépszerűbb autós videósorozatával. 4 nap alatt 9 millióan látták. Tovább olvasom