Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Már interjúzik a szegedi jelentkezőkkel az NNG

Az első ötven Szegeden dolgozó munkatársával még az idén aláírhatja a szerződést a navigációs fejlesztő cég – budapesti bérekkel és munkakörülményekkel.
– Szegeden terjeszkedik az autós navigációban világelső NNG, az iGO Navigáció gyártója: hamarosan nyíló fejlesztői központjába kétszáz új, főleg programozói állásra keres embert – jelentették be nemrégiben nagy sajtóvisszhangot kiváltó sajtótájékoztatójukon. A társaság ott volt a „kiállítók" között a Szegedi Tudományegyetem őszi állásbörzéjén, ahol Magyari Andreával, az NNG HR vezetőjével beszélgettünk.

– A várakozásunknál több az érdemi érdeklődő, sokan közülük még a SZIN-en történő megjelenésünkre, vagyis munkáltatói márkaépítésünkre reflektálnak. Ott is nagyon jó tapasztalatokat szereztünk, s itt az állásbörzén sem panaszkodhatunk a szegedi fiatalok aktivitására – mondja Magyari Andrea, a navigációs fejlesztő cég HR vezetője. „Először vagyunk a szegedi állásbörzén, eddig nem volt itt dolgunk, most viszont annál több van."

Magyari Andrea
Magyari Andrea
Beszámolt arról, hogy várakozásaiknál nagyobb ütemben jelentkeznek a meghirdetett állásokra a fiatalok, lassan ki tudják adni az első foglalkoztatási ajánlatokat, ami esetükben felér egy erős szándéknyilatkozattal. Aki átmegy egy előszűrő teszten, azt Budapesten interjúvolják meg alaposabban, ez utóbbi beszélgetések már javában folynak.

Az NNG bízik abban hogy az első ötven Szegeden dolgozó munkatársukkal még az idén aláírhatják a szerződést. – Nagyon fontos a minőség, s szerencsére jelentkező van bőven – hangsúlyozza Magyari Andrea, majd hozzáteszi, Szegedre is teljes értékű fejlesztési projekteket hoznak. És nem „le" hanem el! Nem engednek a Budapesten kialakított színvonalból, s ami jó hír, a bérek is egyenlőek lesznek az azonos teljesítményért. Ez utóbbit Balogh Péter vezérigazgató is kiemelten hangsúlyozta legutóbb Szegeden.

– Gyakorlatilag a munkatársak kiválasztási folyamata is megegyezik az országossal, ami kellemes meglepetés, hogy Szegeden mintha több mosolygó fiatallal találkoznánk. Csillog a szemük, látszik-hallatszik, hogy alaposan felkészültek a NNG-ből és szeretnének részesei lenni ennek a (siker)történetnek – sorolja pozitív tapasztalatait a HR vezető.

A társaságnál nem csak a szoftverfejlesztők fontosak, bár kétségtelenül ők a „krém", minden munkatárs hozzátesz valami ahhoz, hogy az NNG mára a világ első számú autónavigációs fejlesztő cége lett. – Úgy gondolom, nagyon jó példa vagyunk arra, nem kell elmenni Magyarországról ahhoz, hogy boldoguljon a fiatal tehetség. Sőt, vissza is lehet jönni, ha valaki korábban csak kint látta biztatónak a jövőjét – véli Magyari Andrea.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autócsodák Párizsban - galéria

Peugeot, Ferrari, Aston Martin, Audi. Csak néhány azokból az autócsodákból, amelyeket bemutatnak a Párizsi Autószalonon. Tovább olvasom