Délmagyar logó

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 8°C | 17°C Még több cikk.

Önvezető autójövő: 5G-n közvetített a Vodafone

A Vodafone 5G tesztkapcsolaton keresztül az országban elsőként közvetített online élő videós tartalmat. Még egy lépéssel közelebb kerültünk az önvezető autóhoz itthon is.
A Vodafone Magyarország elvitte a jövőt a 2018-as Internet Hungary konferenciára: a telekommunikációs vállalat elsőként az országban 5G tesztkapcsolaton keresztül közvetített valós idejű online videós tartalmat, amit HD minőségben streamelt a világhálóra.
A Vodafone budapesti székházában zajló HearthStone Magyar Kupa tartalmát a siófoki kihelyezett stúdióban valós időben vágták és kommentálták, az adás pedig ezt követően 5G tesztkapcsolaton keresztül került fel a világhálóra, ahol az érdeklődők a Twitch felületén, a Fusion TV csatornáján követhették.

Ezzel a vállalat egy lépéssel közelebb vitte az országot egy olyan jövő felé, amelyben az egymással is kommunikáló önvezető autóknak köszönhetően jelentősen javul a közlekedésbiztonság, az orvosok távolról is képesek műteni, egy művészeti vagy sportesemény több kameraállásból és nézetből megtekinthető, a tanulás pedig interaktívabb és hatékonyabb lesz, mint valaha.
A keskeny sávú IoT hálózatot (NB-IoT) használó okos parkoló megoldás nemrég történt bemutatásával és most az élő 5G hálózat létrehozásával a Vodafone rövid időn belül két nagyon fontos lépést tett meg annak érdekében, hogy hozzájáruljon Magyarország digitális – és autós – fejlődéséhez.

– Közelebb hoztuk a jövőt. Azt, amelyet mi Gigabit Magyarországnak hívunk. A Vodafone ezt követően is egyre nagyobb részt fog vállalni abban, hogy az ország az Európai Unió öt legversenyképesebb gazdaságának egyike legyen és ennek érdekében nagy lendülettel folytatja hálózatfejlesztéseit – mondta el az élő 5G hálózat bemutatója kapcsán Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tokió saját költségvetéséből támogatja az elektromos autóvásárlást

Tokió saját költségvetéséből támogatja az elektromos autóvásárlást
Japánban az elektromos autók vásárlói így dupla támogatást kapnak, ugyanis az állam is támogatja a… Tovább olvasom