Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 22°C Még több cikk.

Porsche Hungaria: minden ötödik autó

A Porsche Hungaria (PH) az idén várhatóan 40 ezer új személygépkocsit értékesít, így a tavalyihoz képest a magyarországihoz hasonló, 2-5 százalékos visszaeséssel zárja az évet, megtartva 20,5 százalék körüli piaci részesedését.
Eppel János, a Porsche Hungaria ügyvezető igazgatója elmondta: az importőrökkel kapcsolatban lévő márkakereskedőknek a forgalomcsökkenés mellett 10-12 százalékos költségnövekedéssel kellett megküzdeniük már az idén is, ez sok vállalkozást hozott kritikus helyzetbe a gépjárműpiacon. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a PH-hoz tartozó kereskedők közül tudomásuk szerint eddig mindössze egy kért felszámolást. A PH hálózatáshoz 236 értékesítési hely tartozik, és 285 szervizzel állnak szerződéses viszonyban.

Az Audi Q7-es

Eppel János beszámolt arról, hogy a PH beruházásai az idén is milliárdos nagyságrendűek voltak. Az év második felében elkészült a budaörsi alkatrészbázis, a Parts Center újabb üteme, és már megkezdődött a Fáy utcai központnál a legújabb fejlesztés, az importőri központ kialakítása. A három lépcsős, mintegy 2 milliárd forint értékű projekt keretében irodaházat, több márkaszalont, szervizt és parkolót alakítanak ki. A jövő évben bővül a Porsche Inter-Autóhoz tartozó kereskedések száma is a jelenlegi hatról nyolcra, ez további mintegy 1,7 milliárd forint beruházás lesz.

A PH árbevétele az előzetes adatok szerint idén mintegy 150 milliárd forint lesz, míg a PH csoporté várhatóan meghaladja a 220 milliárd forintot.


A Porsche Bank az idén mintegy 10 ezer hitelszerződést kötött, a lízing üzletágnak pedig mintegy négyezer ügyfele van. A PH márkakereskedései által eladott autóknak körülbelül 25 százalékát finanszírozták. A csoporthoz tartozó EUrent autókölcsönző flottája 850 darabra nőtt az idén, két éve ez még csupán 600 darabos volt. A flottakihasználtság javult, a szerződések száma elérte a 22 ezret.
Becsült eladások

A várható, nem végleges adatok szerint Porschéből az idén százat sikerül eladni, tízzel többet, mint tavaly. Az Audi eladása is nő, várhatóan eléri az 1720-at, 7-8 százalékkal haladva meg a tavalyit. Seatból mintegy ötezer talál gazdára, jelezve, hogy a korábbi évek csökkenése megállt. A Skodát érintette leginkább a piaci visszaesés: a tavalyi 17 ezer körüli eladás minden jel szerint 15 ezer alá esik. Volkswagenből 15,5 ezer jármű értékesítése prognosztizálható az év végéig, ami nagyjából megfelel az egy évvel korábbinak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érkezik az új Renault Kangoo

A Renault Kangoo barátságos stílusa már 1997-es bemutatkozásakor „újraírta" a szabadidőautók… Tovább olvasom