Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Rendhagyó motorszerelő képzés Szegeden

Motorkerékpár-szerelő képzésről nem hallani minden nap, a Szegedi Pannonia Szakiskola kapuján belül mégis bárki megismerkedhet a szakma rejtelmeivel és szépségével.
– Jó szakemberekre mindig szükség lesz – tartja a mondás, és bizony igaz ez a kétkerekűek világára is. És ebben az esetben nem az otthoni bütykölésről van szó, hanem egy olyan szakmáról, melynek elsajátításával az újonc szerelők megélhetési lehetőséghez jutnak. Sőt mi több, akár az Unió egész területén kiteljesedhetnek a célkitűzéseik, hála a nyelvi képzésnek.

A Szegedi Pannónia Motorkerékpár-szerelő Szakiskola nappali, illetve felnőttoktatási tagozatain mindenki megtalálhatja a számára megfelelő oktatási formát. A kétéves iskolarendszerű képzés során a motorkerékpár-szereléshez szorosan kapcsolódó tantárgyakkal ismerkednek meg a tanulók. Ebben a szakmában egyedülálló, hogy a nappali tagozaton tanulók komoly ösztöndíjat (pénzbeli juttatást) kaphatnak. Ez a felnőttekre nem vonatkozik, de diákigazolvány mindenkinek jár…

Fotó: pannoniaszakiskola.hu
Fotó: pannoniaszakiskola.hu

Az igazi érdekesség azonban, hogy olyan modern diagnosztikai és szimulációs eszközökkel is találkozhatnak a tanulók, mint az áramlástani vizsgálópad, vagy a 16 csatornás oszcilloszkóp, amely a szívó- és kipufogó-csatornákban zajló folyamatok vizsgálatára szolgál. A képzés után Nemzetközi ESTM vizsgát is tehetnek a tanulók, valamint megszerezhetik a hazánkban legmagasabb motorszerelő képzettségnek minősülő mesterfokozatot.

Az oktatás – melyet az EU által közvetlenül támogatott nemzetközi háromdimenziós projekt alakulása még érdekesebbé tesz – mellett érdemes megemlíteni a pályanapokat, valamint külföldi utazásokat is, mely során olyan neves gyárak és múzeumok kapuján léphetnek be a képzés résztvevői, mint a Ducati vagy a Ferrari. Az iskoláról bővebb információ a www.pannoniaszakiskola.hu weboldalon található!
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az embernél sokkal pontosabb a robotpilóta

Ha állóra fékezi az autót a Mercedes robotpilótája, akkor valamennyi megállás végpontja három centiméter sugarú körön belül van. Az ember ezt nem tudja. Tovább olvasom