Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Robotautó-verseny 2014

A Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara január 11-én, szombaton 10 órától rendezi meg immár hagyományosnak mondható robotversenyét.
Az idén már ötödik alkalommal jelentkező rendkívül látványos és vidám versenyre 20 csapat önállóan működő robotautói készülnek – ezek ügyességi-, illetve gyorsasági pályán fognak versenyezni egymással. A robotoknak önállóan, emberi beavatkozás nélkül kell végighaladniuk a pályán, melynek nyomvonalát nem ismerik előre, csak a teljesítendő "akadályokról" vannak információik. A verseny helyszíne: BME Q épület aula. (1117 Budapest, Magyar tudósok krt. 2.)


A csapatok hétfőtől már gyakorolnak a szervező tanszék folyosóin kialakított tesztpályán, tehát előzetesen is várják a sajtó munkatársait, ha közelebbről szeretnének megismerkedni a jövő fejlesztéseivel. A verseny – a rendezők reményeik szerint – a műszaki pálya iránti érdeklődés felkeltését is segíti. A két évvel ezelőtti versenyről itt olvashat képgalériával illusztrált tudósítást.

A verseny honlapja: https://www.facebook.com/robonautbme

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tágas a Peugeot 308 új kombija: maradhat 610 liter?

A Peugeot bemutatta a teljesen áttervezett 308 SW változatot - a világpremier természetesen a 2014-es Genfi Szalonon lesz. Tovább olvasom