Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Szegedi mérnök hallgatók újabb sikere a Pneumobilon

A MKLaren versenyautó a tavalyi év bajnoki címe után idén az „öregfiúk" közt győzött.
A Bosch-Rexroth Kft. a hétvégén rendezte meg a VI. Nemzetközi Rexroth Pneumobil versenyt. A mérnök hallgatók által tervezett és gyártott, sűrített levegővel hajtott járművek viadalán a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara jó szereplése már hagyomány. A MKLaren versenyautó a tavalyi év bajnoki címe után idén az „öregfiúk" közt győzött: a Legjobb Senior cím büszke tulajdonosa. Idén a bajnoki címet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Kakukktojás csapata nyerte el.

A versenyautóknak idén is hosszú távú, ügyességi és gyorsulási versenyszámokban kellett megküzdeniük. Ezen kívül szakmai zsűri értékelte a konstrukciókat. A szegediek négy versenyautóval vett részt az eseményen.

Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara jó szereplése már hagyomány
Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának jó szereplése már hagyomány

A csapatok:
MKLaren: Hörömpő Miklós, Temesvári Norbert. Támogató oktató: Péter Szabó István.
Pneugeot: Rózsa Csaba, Szarka Richárd, Virág Árpád. Támogató oktató: Csikós Sándor
Pepp-Air: Ádám László, Bene Sándor, Csamangó Dávid, Dobos Péter Levente. Támogató oktató: Dr. Tóth István Tibor
Diff-Air: Asztalos Tamás, Fölföldi Jenő, Soós Péter, Varga Norbert. Támogató oktató: Péter Szabó István

A MKLaren csapat a gyorsulási és az ügyességi versenyt nyerte meg senior kategóriában – a teljes mezőnyben második, illetve hatodik hely –, a Pneugeot a második legjobb senior lett az ügyességi versenyben – a teljes mezőnyben hetedik hely –, a Pepp-Air a gyorsulási versenyen hatodik, a Diff-Air a tizenkilencedik helyet érte el.

Az esemény évről évre több hallgatót vonz. Idén már öt ország képviseltette magát, összesen 48 csapat nevezett. Újdonság volt idén a telemetria alkalmazása és a versenyt követően, hírességek részvételével rendezett Flúgos Futam, melyen a MKLarent Ács István, a Bosch Rexroth Kft. ügyvezető igazgatója próbálta ki, majd Michelisz Norbert juttatta a döntőbe. Az esemény kommentátora Bazsó Gábor és Winkler Róbert volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

AMG Mercedesekkel Zsámbékon

A zsámbéki Driving Camp vezetéstechnikai központban mutatta be a Mercedes a CLA legerősebb változatát és a stuttgarti mérnöki munka csúcsteljesítményét az AMG változatokat. Tovább olvasom