Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Taxisok a gyermekekért: ölelés, puszi vagy fotó a fizetség

Taxisok a gyermekekért: ölelés, puszi vagy fotó a fizetség
Csongrád megye - Öt megyéből és Budapestről is csatlakoztak taxisok, magánautósok a szegedi Berinszki Zoltán karácsonyi jótettéhez. A Taxisok a gyermekekért akció már hétfőn elindult. Egy újszülöttet és anyukáját vitte haza a vásárhelyi kórházból Mindszentre egy taxis.
– Én is meghatódtam. Nem gondoltam, hogy ilyen sokan áldozzák fel a szabadidejüket és a benzinüket azért, hogy a beteg gyerekeknek szebb legyen a karácsonyuk – mondta a mozgalom szegedi ötletgazdája, Berinszki Zoltán taxis.

Mint megírtuk, a férfi kislánya néhány éve a klinikán gyógyult karácsonykor. Akkor látta, hogy sok gyermek egyedül tölti a szentestét, mert a szüleiknek nem volt pénzük arra, hogy hazavigyék őket, vagy bemenjenek hozzájuk vidékről. Zoltán felajánlotta, hogy szenteste ingyen hazafuvarozza a rászoruló gyerekeket, vagy ha a kicsik állapota ezt nem teszi lehetővé, a szüleiket viszi be hozzájuk.

– Sokan csatlakoztak az akcióhoz. Csongrád megyében már kilencen vagyunk, Budapestről ugyanennyien jelentkeztek. Nemcsak taxisok, hanem magánemberek is. Egy-egy jelentkezőnk akad Tolna, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Fejér és Somogy megyéből is. Már az első fuvarunk is megvolt hétfő délelőtt. A hódmezővásárhelyi kórházból kaptuk a jelzést, hogy egy anyuka nem tud hazamenni az újszülöttjével. A mozgalom egyik tagja szállította őket Mindszentre. Óriási volt a boldogság. Hét gyermek várta haza Imeldát, az új kistesót.

Berinszki Zoltán azt is elmondta, több felajánlás is érkezett a Taxisok a gyermekekért mozgalom Facebook-oldalára. Még Sydney-ből is jelezték, fuvarral nem, de adománnyal tudnának segíteni. – A karácsonyi akció azonban nem erről szól, ezért köszönettel visszautasítottam az ilyen jellegű felajánlásokat. A fuvarért fizetségként egy puszit, egy ölelést vagy egy fotót fogadunk el.

Egy mozgássérült nagykállói fiatalember is kérte a csoport segítségét. Minden álma, hogy kamionban üljön egy-két kör erejéig, hogy érezze maga alatt a nagy vasat. Berinszki Zoltán megígérte a fiatalnak, mindent megtesz azért, hogy ez a karácsonyi kívánság is teljesüljön.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autós oktatók elismerése

Autós oktatók elismerése
Moharos Kálmán Díj és Emlékérem átadó ünnepséget tartottak pénteken kora este Szegeden, a… Tovább olvasom