Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Töltőállomás-hálózatot épít ki Magyarországon az E.ON

Az E.ON hosszú még az idén megkezdi az elektromos utak kiépítését Magyarországon – jelentette be Konrad Kreuzer, az E.ON Hungária Zrt. igazgatóságának elnöke a Kempinski Hotel Corvinus elektromos töltőállomásainak ünnepélyes átadóján, ahol bemutatták az E.ON Energia új utakon elnevezésű programját.

A nemzetközi E.ON csoport – a fenntartható energiagazdálkodás szellemében – már évek óta számos projektet támogat sikeresen a közúti autózás által okozott károsanyag-kibocsátás mértékének csökkentése érdekében. A vállalatnál az e-autók töltésétől egészen a környezetbarát áramtermelésig számos kérdéssel foglalkoznak. A terveknek megfelelően az E.ON még az idén megkezdi a Budapestet Béccsel összekötő út elektromos töltőállomásokkal való felszerelését.A hálózat kiépítésekor turisztikai szempontokat is figyelembe vesz a vállalat, ugyanis az e-autók néhány órás töltési ideje ideális alkalmat biztosíthat az utazóknak városnézésre – ezáltal segítve a hazai vendéglátást, idegenforgalmat. Az E.ON a program konkrét megvalósítása során szorosan együttműködik majd az illetékes önkormányzatokkal.

Az E.ON Energia új utakon elnevezésű programjának első lépése a Kempinski Hotel Corvinus által megrendelt első magyarországi E.ON elektromos töltőpont átadása volt. A Kempinski Hotel Corvinus úttörő szerepet vállalt azzal, hogy megrendelte az elektromos töltőállomást a szálloda szolgáltatásainak bővítésére.

A szálloda előtt két álló, egy e-autóval akár 1,5 óra alatt „végző" úgynevezett gyorstöltőt, a garázsban pedig három lassútöltőt helyeztek el, melyeket magyarországi forgalmazóként a Greenetik Kft. biztosít az E.ON számára. A töltőállomásokat mostantól bárki használhatja, aki elektromos járművel – e-autóval, e-robogóval és e-kerékpárral – járja az utakat.


A magyarországi értékesítési stratégiát illetően Winkler János, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági tagja elmondta, hogy első lépésként a nagyvállalati szektorban vezetik be az új szolgáltatásokat, mivel nagyon erős már most az ez irányú érdeklődés. Winkler szerint ezen keresztül a lakosság is gyorsan megismerkedhet majd a töltőkkel – lehetőséget biztosítva arra, hogy széles körben megbarátkozzunk ezzel az új közlekedésformával.

Felelős energetikai vállalatcsoportként az E.ON az e-autózás valamennyi előnyét biztosító, komplex szolgáltatást képes nyújtani a jövőben: nemcsak töltőket értékesít, hanem technológiát biztosít, elvégzi a kivitelezést és biztosítja a folyamatos üzemeltetést és villamos energiát.

Bár jelenleg mindössze néhány ezer hibrid- illetve villamos üzemű autó van Magyarországon, az E.ON technológiai hátterével és programjával felkészült a tölthető (plug-in) hibridekre, majd vele párhuzamosan az elektromos járművek terjedésére.

Olvasóink írták

 • 4. csupika 2011. október 28. 21:29
  „Csak én nem értem ezt a mondatot?!
  "Az E.ON hosszú még az idén megkezdi az elektromos utak kiépítését Magyarországon"
  hosszú?
  elektromos utak?

  Két hiba is egyetlen mondatban, szép teljesítmény.
  A töltők felállítása egyébként jó dolog, már vártam hogy kezdődjön a terjedésük.”
 • 3. tirpák 2011. október 25. 10:19
  „az a kék dugó az kettőhúsz mer akkor odaviszem a kenyérpirítót”
 • 2. Koszta 2011. október 24. 15:58
  „De még kevésbé lenne hülyeség, ha az autók akkumulátorai is 6 perc alatt lennének tölthetőek...
  http://www.mtv.hu/modernkepmesek/cikk.php?id=26104
  Mert ez már nagyobb volumenű felhasználást és gyorsabb terjedést, teret engedne az elektromos autózásnak...”
 • 1. Larsson 2011. október 24. 10:18
  „Nem hülyeség!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mer nagy lenni az új Kia Rio

Versenyképes modellként érkezett szegmensében az új Kia Rio, a szerethető autó korrekt… Tovább olvasom