Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Vissza a feladónak: háztartási áramot is biztosíthat a Nissan

A Nissan a zéró-emisszió jegyében bemutatott egy olyan rendszert, amely a 2011-es Év Autójának választott LEAF-be beépített lítium-ion akkumulátorról biztosítja a normál háztartások energiaellátását.
A Nissan folytatja a fejlesztést és annak vizsgálatát, hogy ez a megoldás hogyan hozható összhangba a mai energiaellátó rendszerekkel és miként csatlakoztatható hozzájuk. A márka célja, hogy egy sor olyan partnerrel együttműködve, akik a fejlesztésben és az értékesítésben is érdekeltek, még ebben a pénzügyi évben kereskedelmi forgalomba kerüljön a rendszer.


Ennek a rendszernek a segítségével a Nissan LEAF-ben tárolt elektromos energia a ház villamos elosztó rendszerét és az autót összekötő gyorstöltő csatlakozón keresztül hasznosítható a ház hálózatában. A csatlakozó megfelel a gyorstöltőkhöz kidolgozott követelményrendszernek, melyet változtatható alkalmazási módjának és megbízhatóságának köszönhetően világszerte használnak.

A rendszer lehetővé teszi, hogy a Nissan LEAF-et az energiaszolgáltatás kimaradására és/vagy nem elegendő mértékére felkészülve, elektromosenergia-tárolóként alkalmazzák. A lítium-ion akkumulátorok akár 24 kWh elektromos energiát is képesek tárolni, ami egy átlagos japán háztartás kétnapi igényének felel meg.


A Nissan bízik benne, hogy ezzel a rendszerrel lehetőség nyílik a háztartások napközbeni stabil energiaellátására. Ugyanakkor az éjszaka termelt vagy a napenergia hasznosításával előállított, és a Nissan LEAF-be betöltött és ott tárolt villamos áram – és annak a csúcsidőszakokban történő felhasználhatósága – lehetővé teszi a jelenlegi energiaellátási nehézségek leküzdését.

Ezzel a rendszerrel nemcsak az autóból lehet kivenni az elektromos energiát, hanem lehetőség nyílik a betöltésre is. És ami nagyon fontos, a jelenlegi Nissan LEAF tulajdonosok is használni tudják majd az alkalmazást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eladási rekordot döntött a BMW

Az Audi és a Daimler után a BMW is minden korábbinál jobb értékesítési adatokat közölt júliusról. Tovább olvasom