Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

17 százalékkal csökkent Békés megye ipari teljesítménye

A tavalyihoz képest az idén az első félévben 17 százalékkal csökkent Békés megye ipari teljesítménye; minden ágazatot érint a visszaesés, de leginkább a gép-, a textil- és az élelmiszeripar érezte meg a válságot - írta a Békés Megyei Hírlap szerdán.
Az összes értékesítésen belül a belföldi eladás mintegy ötödével, az export majdnem negyedével csökkent. A gépipari termékek belső piacán a kereslet a felére esett vissza. Kevesebb a beruházás is: Békés megye népességére vetített beruházási értéke 2009 első hat hónapjában 48 ezer forintot tett ki, ami a régióban a legalacsonyabb, az országosnak pedig még a négytizedét sem éri el.

A részletesebb adatokból kiderült, hogy a négy fő feletti ipari vállalkozások a teljesítményük 17 százalékos mérséklődése miatt csak 134 milliárd forint bevételt könyvelhettek el, míg a 49 főnél többet foglalkoztató szervezetek félévi termelési értéke 22,5 százalékkal szűkült és csökkent le 75 milliárd forintra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresztény focista nem káromkodik

A vallásos klasszisokat, Kakát vagy Grosics Gyulát állítják példaképként a növendékek elé Európa első katolikus futballakadémiáján Gyulán. Tovább olvasom