Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

70 millió a Békés megyei civil szervezeteknek

Mintegy 70 millió forintból közel 150 civil szervezetet támogat a Békés Megyei Önkormányzat annak érdekében, hogy ezek a szervezetek áthidalják a gazdasági válságból adódó pénzügyi nehézségeiket - közölte az önkormányzat elnöke azon a rendezvényen, ahol aláírta a támogatási szerződéseket kedden, Békéscsabán.
Domokos László elmondta: a megyei önkormányzat fontosnak tartja, hogy a kötelező és nem kötelező feladatainak ellátáshoz partnereket találjon a megyében működő civil szervezetek soraiban, hiszen például a szociális ellátás, a munkanélküliség kezelése, a hagyomány- és az értékek megőrzése kiemelt feladata az önkormányzatnak is.

A most először meghirdetett pályázatra majdnem 150 civil szervezet és alapítvány nyújtott be támogatási igényt: a szervezetek átlagosan 200 ezer és egymillió forint közötti összegű támogatásban részesültek.

Az elnök hangsúlyozta, hogy a megye partnerséget ajánlott a civileknek, sőt feltételként szabta, hogy működjenek együtt az önkormányzat valamelyik intézményével is.

A pályáztatás során egyébként még olyan segítséget is nyújtott az önkormányzat a frissen vagy egy-két éve működő szervezeteknek, hogy támogatja őket például a könyvelésük költségeinek kölcsönös átvállalásában is.

Az elnök hozzátette: a támogatás 80 százaléka - bizonyos feltételek mellett - előre felvehető, így nincs szükség előfinanszírozásra a civilek részéről. Mindemellett nem kell a civileknek a "szokásos" pénzügyi évzáráshoz alkalmazkodniuk, vagyis a támogatásokat akár átvihetik a következő esztendő első felére is, hiszen a pénzzel a jövő év őszén kell legkésőbb elszámolniuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német adomány a gyulai rászorulóknak

Gyula - Csaknem hatvan millió forint értékű élelmiszert, használati cikkeket és egészségügyi eszközöket kapott Gyula Németországból. Tovább olvasom