Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Az Alkotmánybírósághoz fordult Pusztaottlaka önkormányzata

Az Alkotmánybírósághoz fordult a Békés megyei Pusztaottlaka önkormányzata, mert egy kormányrendelet-módosítás miatt a szociális foglalkoztatottak közel egyharmada veszítheti el állását - írta a Békés Megyei Hírlap kedden.
Az orosházi és a dél-békési kistérség számos településén működik szociális foglalkoztató, ahol csökkent munkaképességűek dolgoznak, több mint hétszázan - mondta a lapnak Simonka György polgármester. Szerinte a szigorítás egyebek mellett meghatározza, hogy a fejlesztő-felkészítő foglalkozáson az 55., a munkarehabilitáció esetén a 62. életévüket be nem töltött ellátottak foglalkoztathatók. A rendeletmódosítás nem tér ki rá, hogy a fejlesztő-felkészítő foglalkoztatásból átkerülhetnek-e az 55 évesek a munkarehabilitációba.

A térség polgármesterei tiltakozó petíciót írtak alá azt követelve, hogy semmisítsék meg a rendelet azon pontjait, amelyek hátrányosan érintik a fogyatékkal élő munkavállalókat. Az akcióhoz azóta már közel 10 ezer aláírást is gyűjtöttek. Az önkormányzat időközben az Alkotmánybírósághoz fordult, és panasszal élt az állampolgári jogok biztosánál is.

Napjainkban az egészségesek, a fiatalok is nagyon nehezen jutnak munkához, a fogyatékkal élőknek jószerével ez az egyetlen esélyük. Nem szabad hagyni, hogy elvegyék tőlük a pénzt és az önbecsülésüket - olvasható a polgármester nyilatkozata a Békés Megyei Hírlap keddi számban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset Szeghalom és Körösladány között

Egy ember meghalt, heten megsérültek abban a balesetben amely vasárnap délután történt Körösladány és Szeghalom között. Tovább olvasom