Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Elviszik a veszélyes hulladékokat a Békés megyei Okányból

Elszállítják azt a mintegy hat tonna egészségügyi hulladékot a Békés megyei Okányból, amely súlyosan veszélyeztette a környezetet - közölte a Tiszántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügy Felügyelőség, valamit a Magyar Nemzeti Vagyonkezelési Zrt. kedden.
Az okányi telephelyen még 2008 áprilisában tartott ellenőrzést a felszámolás alatt álló SAPEX Kft.-nél a felügyelőség, mivel tudomására jutott, hogy ott illegálisan tárolnak veszélyes gyógyszermaradékot és elektronikai hulladékot.

A társaság felszámolója azóta tájékoztatta a hatóságot, hogy előzetes kalkulációi szerint a cég vagyona nem fogja fedezni a környezeti terhek rendezését, sőt a kft. vezetője, elhalálozás miatt már nem vonható felelősségre. A SAPEX Kft. ingatlanát ezért a Fővárosi Bíróság utóbb a magyar állam tulajdonába adta.

A környezetvédelmi hatóság, miután így szükségessé vált az állam szerepvállalása, értesítette a nemzeti vagyonkezelőt, s ez alapján október 12. és 14. között elszállítják Okányból a veszélyes hulladékokat, illetve a telephelyen található elektronikai szemetet egy másik, későbbi időpontban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gyulai polgármester egy forintért is odaadná az Almásy-kastélyt

Akár egy forintért is értékesítené a várfürdő melletti Almásy-kastélyt, csak valaki újítsa fel, és… Tovább olvasom