Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Felújítják a dévaványai iskolát

Dévaványa - A dévaványai önkormányzat csaknem 260 millió forintot nyert pályázat útján a helyi Általános Művelődési Központ Ványai Ambrus nevű általános iskolájának a felújítására - olvasható az MTI által működtetett Önkormányzati Sajtószolgálat (ÖS) nevű honlapján.
Az önkormányzat közleménye szerint "Az érték benned van" című pályázattal nyerték el az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, a régiós operatív programtól a támogatást. Az önkormányzat a beruház megvalósításához további, mintegy 13.7 millió forint önrészt biztosít.

A pályázat egyik célja a minőségi oktatás feltételeinek megteremtése az iskolában. Ennek keretében megvalósul az iskola külső hőszigetelése, az össze nyílászáróinak a cseréje, illetve javítása és a tető cserépfedése. Megtörténik továbbá a padlóburkolatok, az udvari kijárat körüli térburkolatok cseréje, a kiegészítő vízszigetelés és az épületgépészet felújítás is.

A rekonstrukció során megfelelő fejlesztő és ösztönző bensőséges tereket alakítanak ki, melyek a lakosság számára is elérhetővé válnak. A projekt keretében lehetőség nyílik a sokoldalú teremfelhasználást segítő bútorok, a kompetencia alapú oktatáshoz szükséges programcsomagok, mérőeszközök, segédletek, tan- és szemléltetőeszközök beszerzésére is.

A fenntartó önkormányzat a pályázat megvalósításával a versenyképes tudást is át kívánja adni a tanulóknak a megfelelő kompetenciák biztosításával annak érdekében, hogy a gyermekek közötti eltéréseket az iskola ne termelje újra, és mindegyikük számára egyenlő esélyeket teremtsen a sikeres továbbtanulásra és a későbbi munkaerő-piaci integrációra. A kivitelezési munkálatok várhatóan a következő esztendő augusztusnak végére fejeződnek be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatvanéves melegrekord dőlt meg Békésben

Hat évtizede nem mértek olyan meleget ezen a napon Békés megyében, mint szerdán. Tovább olvasom