Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Folytatódik az áradás a Körösökön

Vasárnap reggelre az előző napi 72 kilométerről 176 kilométerre emelkedett a Hármas-Körös mellékfolyóin az árvízvédelmi készültség hosszúsága - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság.
A tájékoztatás szerint vasárnap reggelre a Kettős-Körös vízszintje Békésnél elérte az elsőfokú készültség elrendeléséhez szükséges 550 centimétert, s a folyó azóta is óránként két centimétert árad.

A Fekete-Körös a határ menti Antnál már tetőzött, másodfokú riasztás mellett, de az alsóbb szakaszokon még gyengén árad.

A Berettyón Szeghalomnál vasárnap reggel másodfokúra emelték a készültséget, a folyó várhatóan hétfőn tetőzik, s a számítások szerint nem kell elrendelni a legmagasabb készültséget.

A Sebes-Körös Körösladánynál óránként két centimétert árad. Az igazgatóság szerint hétfőre a vízoszlop magassága eléri az 500 centimétert, s akkor elrendelhetik a másodfokú árvízvédelmi készültséget.

Mellékfolyói áradása miatt folyamatosan emelkedik a Hármas-Körös vízszintje is. Tetőzése Gyomaendrődnél hétfőn, Szarvasnál pedig kedden várható. A folyó mindkét szakaszán előfordulhat, hogy a vízszint eléri az elsőfokú készültséget.

Az árhullám levonulása mindazonáltal továbbra is zavartalan, védekezési beavatkozásra nem volt szükség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új kerékpárút épül Szarvason

Szarvas - Közel 115 millió forintos beruházással új kerékpárút épül Szarvason - közölte a város… Tovább olvasom