Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Korszerűsítik Békés város ivóvízhálózatát

Békés városában az ivóvíz 30 százaléka nem a csapokon, hanem a csőrepedéseken keresztül folyt el az elmúlt években, ezért az önkormányzat korábban úgy döntött, hogy a vízdíjba rekonstrukciós felárat épít be - olvasható az MTI által működtetett Önkormányzati Sajtószolgálat (ÖS) honlapján szerdán.
A két évvel ezelőtt megszületett döntés alapján napjainkra 62 millió forint gyűlt össze erre a célra a városban, amelyből több mint 45 millió forint értékben közműfejlesztéseket hajtottak végre.

A "végsőkig elöregedett" ivóvízrendszerre jó példa, hogy 2008-ban 565 csőtörés volt a gerincvezetékekben és a bekötéseknél. A beruházásoktól a város vezetése azt várja, hogy 2010-re számottevő mértékben csökkenhet a rendszerből elfolyó ivóvíz mennyisége.

A rekonstrukciós felár bevezetése ugyanakkor alapot teremthet arra is, hogy javítsanak a szennyvíztisztítóból elfolyó víz minőségi paraméterein is. A város ugyanis a szakhatóságoktól a jövő év végéig kapott haladékot a felújítás elvégzésére. Békés pályázatok segítségével kívánja orvosolni a problémát, amelyhez az önerőt szintén a rekonstrukciós felárból kívánja biztosítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csalás Békés megyében

A csalás bűntette és más bűncselekmények miatt Sz. Zoltán András és társai ellen indított… Tovább olvasom