Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Közmunkások őriznek több bezárt szemétlerakót Békés megyében

A hívatlan vendégek a közeli városokból általában autóval érkeznek, kihajítják a szemetüket, és már robognak is tovább.
A Népszava szerint Békés megye több településén az önkormányzatnak közmunkásokkal kell őriztetnie a július közepén bezárt elavult hulladéklerakókat, mert sokan most is oda hordanák a szemetet.

Murony polgármestere a lapnak elmondta: a hívatlan vendégek a közeli városokból általában autóval érkeztek, kihajították szemetüket, és már robogtak is tovább. Az őrök azonban felírták az autók rendszámát, így az illegális szemetelőket azonosítani tudták. Az ilyen esetekben bírságot is kiszabtak.

Békés megye több településén, így Szeghalmon és Kunágotán is hasonló a helyzet: közmunkások segítenek távol tartani a szemetelőket. Dombegyházán pedig már a polgárőröket is "bevetették"" - olvasható a cikkben.

Az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség tájékoztatása szerint Észak-Magyarországon a regionális zöldhatóság is találkozott hasonló jogsértésekkel, elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A hivatalos bejárásoknál derült ki, hogy a 17 lerakó közül hármat továbbra is használtak.

A napilap emlékeztet arra: Magyarország 1999-ben vállalta, hogy a hulladékgazdálkodási törvényt a közösségi normákhoz igazítja, így 2009-től csak olyan lerakót üzemeltet, mely nem veszélyezteti a környezetet, a talajt, a felszín alatti vizeket és a levegőt, továbbá a szigetelése maximálisan megoldott. Július közepén ezért 90 elavult szeméttelepet be kellett zárni az országban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Török határsértők Gyulánál

Egy teherautó alvázába kapaszkodva próbált két török Magyarország területére belépni a gyulai… Tovább olvasom