Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Megnehezíti a Békés megyei gazdák életét a banki szigor

Orosháza - Nemcsak a kevesebb termés, de a hitelfelvétel lehetőségének beszűkülése is megnehezíti Békés megyében a mezőgazdaságból élők helyzetét. Sokan hitelből finanszírozták a vetőmagokat, a gépeket, a válság miatt azonban erre már nincs lehetőség.
- Az árbevételek elmaradása és a pénzügyi válság miatt türelmetlenséget lehet tapasztalni a gazdák körében, hiszen azzal hogy a legtöbb bank megtagadja a hitelt, sokan kerültek nehéz helyzetbe. A termelők egy része így tudott beruházni, a későbbi bevételből pedig visszafizetni a pénzt. A termelők most kénytelenek a nyomott árakon eladni termékeiket, azok a gazdálkodók, akik abrakfogyasztó állatokat tartanak, nem tudják az etetéshez szükséges gabonát nagy mennyiségben felvásárolni. Mindazonáltal, a korábban felvett hiteleket kénytelenek törleszteni, így sokan vannak, akik az aratás után is nagyon nehéz gazdasági helyzetbe kerülnek - fogalmazta meg a Független Hírügynökségnek Kunos Gyula, az Orosházi Gazdakör sajtóreferense.

Olvasóink írták

  • 1. 620829 2009. július 23. 17:12
    „LEHETETLEN ...MENJENEK NYUGODTAM MIND A BATTONYAI POLGÁRMESTERHEZ MAJD Ő LISEGÍTI ŐKET....EGYÉBKÉNT NEM ÉRTEM, AKI ILYEN JÓL ÁLL ANYAGILAG MI A FRANCNAK FOGLALKOZIK BÁRMIVEL....SIPIRC ÉLNI AZ ÁÉLETET ÉS A SOK BALFÁCÁN MEG OLDJA MEG A PROBLÉMÁJÁT!!!
    EGYÉBKÉNT MINEK A BANKOKAT PISZKÁLNI, NEM VOLT KÖTELEZŐ HITELT FELVENNI,....A MEZŐGAZDASÁGI TERMELŐK ÉVI SOK SZÁZ MILLIÁRDOS TÁMOGATÁST KAPNAK ÉN KERESKEDŐKÉNT MIÉRT NEM KAPOK SEMMIT....LESZAROM ÉN IS ŐKET...BEZÁROK ÉS AKKOR KINEK AZ ADÓJÁBÓL FOGNAK TÁMOGATÁST KAPNI???????”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gyulai turizmusba nem gyűrűzött be a válság

Gyula - Bár az év elején Gyulán is érezhető volt a megtorpanás, májustól már az elvárásoknak megfelelően alakult az idegenforgalmi szezon a dél-alföldi fürdővárosban. Tovább olvasom