Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Tovább áradnak a Körösök

A Fekete- és a Fehér-Körös kivételével a Hármas-Körös és összes mellékfolyója tovább árad - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság kedden.
A tájékoztatás szerint az igazgatóság 340 kilométer hosszúságú védvonalaiból 260 kilométeren van érvényben riasztás. Másodfokon a Hármas-Körös, a Sebes-Körös, a Berettyó és a Hortobágy-Berettyó, míg első fokon a Kettős-Körös mentén védekeznek.

A térségben a belvízzel elöntött területek nagysága az előző naphoz képest nem változott, továbbra is több mint 626 négyzetkilométer. Az igazgatóság tíz belvízvédelmi szakaszából háromban a legmagasabb szintű, hatban másodfokú, míg egyben a legalacsonyabb szintű a riasztás. A szivattyútelepek december elseje óta több mint 165 millió köbméter vizet emeltek át a főbefogadó folyókba és csatornákba.

A vízügyi szervezet működési területén húsz önkormányzat tart fenn készültséget. Harmadfokon Kétsopronyban, további hét településen másodfokon, 12-ben pedig első fokon védekeznek a belterületi elöntések ellen.

Az árvíz és a belvíz elleni védekezésben 616-an vesznek részt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Azonnal elkapták a rablót

Kiraboltak egy 80 éves asszonyt szombaton délután a Békés megyei Orosházán; a támadót elfogták - közölte a rendőrség.
Tovább olvasom