Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 22°C | 35°C Még több cikk.

Új kerékpárút épül Szarvason

Szarvas - Közel 115 millió forintos beruházással új kerékpárút épül Szarvason - közölte a város polgármestere pénteken az MTI-vel.
Babák Mihály (Fidesz) elmondta: az önkormányzat a beruházás költségeinek kilencven százalékát az unió által is támogatott régiós operatív program egyik pályázatán nyerte el, míg a fennmaradó 10 százalékot, mint önrészt biztosítja.

A kivitelezési szerződést már aláírták, sőt a munkaterületet is átadták a napokban az Integrál Zrt.-nek. Az építőcégnek a következő esztendő május 10-éig kell átadni a Szentesi úttól a Régimódi kisvendéglőig húzódó 4,1 kilométer hosszúságú szakaszt.

A polgármester, aki egyben országgyűlési képviselő is, hozzátette: Szarvas városa az elmúlt két esztendőben már kiérdemelte a kerékpárosbarát település címet, hiszen jelenleg 18,2 kilométer hosszúságban közlekedhetnek a biciklisek védett kerékpárutakon. Mindemellett számtalan, a kerékpározást népszerűsítő rendezvényt tartottak, sőt Szarvas alapító tagja a közelmúltban megalakult Kerékpárosbarát Települések Országos Szövetségének is. A város az idén ismét pályázott a Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz a kerékpárosbarát cím elnyeréséért, és várja a döntést.

A polgármester szólt arról is, hogy a mostani beruházás mellett további tervei vannak, így például már benyújtották azt a pályázatukat, amely siker esetén a Gyomai úton növelné újabb, közel öt kilométerrel a kerékpárút-hálózat hosszát. Várják ugyanakkor az Új Széchenyi-terv pályázatait is, hiszen előkészítés alatt áll a Szentesi úton is egy hat kilométeres pálya megépítése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elsőfokú árvízvédelmi készültség a Fekete-Körösön

A Körösök hegyvidéki vízgyűjtőterületén lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt árvízvédelmi… Tovább olvasom