Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Uzsorásra küldött verőlegényeket egy orosházi férfi

Orosháza - Egy uzsorás vette el a segélyét annak az orosházi férfinak, aki ezután verőembereket küldött kifosztója után. A baseballütős négyesfogat megállította a buszt és erőszakkal kényszerítették le a korábbi támadót a buszról és alaposan ellátták a baját.
Baseballütősök támadtak a helyi buszra Orosházán
A négygyermekes apa, N. Sándor miután felvette a családja után járó segélyt, az orosházi tűzoltóság közelében lévő buszváróban várta a szentetornyai járatot pénteken - írja a beol.hu.

A férfi ott találkozott S. Sándorral, aki egy tartozásra hivatkozva megütötte és elvette a férfinél lévő 100 ezer forintot (információink szerint az adós korábban már fizetett, ez az uzsorakamat volt).

A helyi járattal távozott is a helyszínről S. Sándor, ám a sértett négy barátját riasztotta, akik autóba ültek baseballütőikkel és a jármű nyomába eredtek.

Szentetornyán, a Kiss Ernő utcában állították meg a buszt, lekényszerítették a pénzszerzőt és ellátták a baját. Az önbíráskodás büntetési tétele 1 és 5 év között lehet. Azt még vizsgálja a rendőrség, hogy a jármű megállításakor történt-e kényszerítés, közlekedési bűncselekmény. A beol.hi információi szerint ennél a bűncselekménynél büntetőjogi szempontból lényegtelen, hogy baseballütőkkel támadtak az autóból kiszállók.

Szarvas Péter, a Körös Volán Zrt. vezérigazgatója elmondta az utazóközönség megnyugtatása érdekében, hogy nem ez a jellemző járataikon. Ilyen extrém eset nem fordult még elő a cégnél, bár agresszív magatartásra, inzultusra volt példa. Pilótáikat havonta, háromhavonta az oktatások során arra is felkészítik, mi ilyenkor a teendő: őrizzék meg nyugalmukat, a törvényes viselkedést tartsák szem előtt és mihamarabb értesítsék a rendőrséget.

Az autóbusz-közlekedésben egyébként sem a nappali, hanem a késő esti és még inkább hétvégén a hajnali, úgynevezett diszkójáratok jelentik a gondot.

Olvasóink írták

 • 10. Gábor_mester 2008. december 01. 13:59
  „Qui prodest, kérdezi a jogvégzett magyar... Kinek áll érdekében olyan törvényeket hozni, olyan "gazdasági makro- és mikrokörnyezetet" eltűrni-fenntartani, amiben egy négygyerekes család segélyre szorul, amelyben uzsorakamat szedhető a kiszolgáltatottaktól? Erre egyelőre "nincs paragrafus", bár állítólag készül, csak a 385 bába között el ne vesszön a gyerök! Amire viszont van paragrafus: aki vélt vagy valós polgári jogi igényét erőszakkal rendezi, bizony, önbíráskodást követ el, és valóban mellékes, hogy FA-testápolót, pitbullt vagy forró vasalót alkalmazott követelése alátámasztására... Jogállam vagyunk, kéremszépen!”
 • 9. azul 2008. november 09. 21:05
  „5.-nek: Bátorkodom feltételezni, hogy az összeghez megélhetési purdégyártás útján jutott! Cigány világot élünk!Hála széles látókörű, felelősségteljes, probléma maszatoló parlamenti politikusainknak!”
 • 8. aldozat 2008. november 09. 16:16
  „Na de most már tényleg elmegyek munkanélküli "segíííílykéért"! Nincs értelme dolgozni, ha min.100.000 Ft-t kapok havonta semmiért!
  De én is igazolhatok számtalan kisgyereket, unokát, szülőket, akikért a "segíííííly" csak jár!”
 • 7. rde 2008. november 09. 10:37
  „Minden uzsorás így kell megverni, hogy elmenjen a kedve mindentől.”
 • 6. first aid 2008. november 08. 22:36
  „egyébként ameddig egy olyan cég mint a provident létezhet 242%-os THM mellett nincs is min csodálkozni...”
 • 5. first aid 2008. november 08. 22:34
  „Egy uzsorás vette el a segélyét - lásd a cikkben 100.000 Ft

  milyen segélyt kap az az ember kedves cikkíró? :D”
 • 4. Tudóska 2008. november 08. 21:06
  „Így legalább mindenki megkapta (megkapja) amit érdemel. Csak így tovább!!!”
 • 3. aldozat 2008. november 08. 20:08
  „100.000 Ft. a "segííílyke"?
  A fizetésem nincs annyi.”
 • 2. egyszeru polgar 2008. november 08. 19:17
  „Az uzsora kamatra felvett kolcsont szinte keptelenseg kifizetni. Miert nem tiltja a torveny az uzsorakamatot? Rengeteg zuros ugy megelozheto lenne.”
 • 1. gg 2008. november 08. 17:13
  „Magyarországon nincsenek törvények az embereknek kell elégtételt venni,ha a kormányunk csak a rablokat mint magugat védik!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom