Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 01. kedd - Egyed, Egon

Még több

Belföld - Magyarország hírei

NGM: komoly szerepük lesz az egyházi iskoláknak a szakképzésben

Az állam komoly szerepet szán az egyházak által fenntartott iskoláknak a szakképzési feladatok ellátásában.

Az osztrákok a közúton építik a maguk kerítését - óriási a sor az M1-esen

Az osztrákok a közúton építik a maguk kerítését - óriási a sor az M1-esen

Óriási a torlódás Ausztria keleti határán a fokozott közúti ellenőrzés miatt - vesztegelnek a menekültekkel zsúfolt vonatok is. Folyamatosan frissül - galériával.

A fővárosban délután is rekordmeleg volt

A meteorológiai szolgálat adatai szerint az ország több pontján is nagyobb, 37-38 fok körüli hőség volt.

Fém alkatrészek borultak le egy kamionról

Leborult egy fém alkatrészeket szállító lengyel kamion rakománya a 4-es főúton, a monori körforgalomnál hétfőn, a műszaki mentés idejére teljes útzár lesz az érintett szakaszon - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

LMP: pazarlóan egységesítették a tankönyveket

Az LMP szerint az állam horribilisan pazarló költségvetés mellett egységesítette a tankönyveket, amelyek ennek ellenére a korábbiaknál rosszabb minőségűek lettek.

Vonatra szállhatnak a Keletiben az érvényes okmánnyal és jeggyel rendelkezők

Felengedik a nemzetközi járatokra a budapesti Keleti pályaudvaron azokat a migránsokat, akik érvényes okmányokkal és jeggyel rendelkeznek - tapasztalta a helyszínen hétfőn az MTI és az M1 tudósítója.

Fának csapódott egy autó Békésben

Fának csapódott egy gépkocsi Békéssámson és Tótkomlós között hétfő délelőtt - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

Blokád alá vonta a Jobbik a tervezett tranzitzónát

Jobbik közlése szerint "blokád" alá vonta a Verseny utcai volt Novák piac helyére tervezett fővárosi tranzitzóna területét hétfőn reggel.

PSZ: problémák az iskolakezdés előtt

Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint az új tanév több "neuralgikus pontot" is hozhat majd, Galló Istvánné az érdekvédelmi szervezet elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján ezek között említette a szakképzési rendszer átalakítását, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) pénzügyi gondjait, az etikai kódexet, az iskolaközpontok létrehozását, valamint a kilenc évfolyamos iskola bevezetésének tervét.

Az ápoló és a sofőr is megsérült a budapesti mentőbalesetben

Az ápoló és a sofőr is megsérült a budapesti mentőbalesetben

Oszlopnak ütközött egy mentőautó Budapesten hétfőn reggel, a sofőr és az ápoló megsérült - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata az MTI-t.

Giró-Szász: arra kérjük Németországot, hogy tisztázza a jogi helyzet

A kormány arra kéri Németországot, hogy tisztázza a jogi helyzetet az illegális bevándorlók európai unión belüli utazásaival kapcsolatban, mert Magyarország betartja az EU-s szabályokat, Németország tanúsít megengedőbb magatartást - mondta kormányzati kommunikációért felelős államtitkár hétfőn az MTI kérdésére.

Idén is segítenek rendőrök és polgárőrök az iskolakezdéskor

Az idei tanévkezdésnél is rendőrök, illetve polgárőrök segítik a közlekedést szeptember 1-től az iskolák környékén - közölte az Országos Balesetmegelőzési Bizottság főtitkára hétfőn az M1 aktuális csatorna műsorában.

Búcsút vesznek a diákok a sótartótól

Búcsút vesznek a diákok a sótartótól

Hároméves átmeneti idő után szeptember 1-jétől kötelező lesz alkalmazni a közétkeztetési rendeletet, amely részletesen szabályozza a bölcsődékben, óvodákban, iskolai menzákon, kórházakban adható ételek összetételét és elkészítésének szabályait.

Kövér László a bel- és a nemzetpolitikai célkitűzésekről beszélt New Yorkban

A belpolitikában az elhalasztott társadalmi igények kielégítésére, a nemzetpolitikában pedig a határon túlra befektető magyar vállalkozók támogatására érkezett el az idő a kormányzás második ciklusában - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke vasárnap este a New York-i Magyar Házban.

Megtámadták a férfiak nyugdíjazásáról szóló népszavazási kezdeményezést

Alkotmánybíróságon (Ab) támadták meg azt a kúriai döntést, amely elrendelte a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásáról szóló népszavazási kezdeményezést - mondta el az alkotmányjogi panaszt benyújtó Dessewffy Alice ügyvéd az MTI-nek.

Tizenhat sportoló ellen nyomoztak kábítószerek miatt 2010 óta

Tizenhat sportoló ellen folytatott nyomozást kábítószerekkel összefüggésben a rendőrség 2010 óta - írta hétfői számában a Magyar Nemzet az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatására hivatkozva.

Minden kerületben a Jobbik nyert Tapolcán

Megválasztják többek között az áprilisban országgyűlési mandátumot szerző jobbikos Rig Lajos utódját Tapolcán, és eldől, melyik pártnak lesz többsége a tapolcai képviselő-testületben.

Továbbra is nagy a torlódás az M7-es autópályán

Az M7-es autópályán történt mindkét balesetnél befejezték a helyszínelést, de továbbra is nagy a torlódás a főváros irányába.

Megengedő szemléletű az új helyesírási szabályzat

Megengedő szemléletű az új helyesírási szabályzat

Az új, 12. magyar helyesírási szabályzat alapvető változásokat nem, finomításokat tartalmaz, és alapvetően megengedő szemléletű az új helyesírási szabályzat.

Helyreállították a fővárosban a beszakadt útpályát

Helyreállították a fővárosban a beszakadt útpályát

A Fővám térnél az augusztus közepi esőzés miatt szakadt be az útpálya. A közúti forgalom előtt már vasárnap megnyitották az útszakaszt, hétfőtől pedig a villamosok is járnak a Vámház körúton.

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...