Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

100 bűncselekmény egy 14 éves fiú számláján

Száz bűncselekmény, főleg lopások írhatóak egy alig 14 éves miskolci fiú számlájára, most társával próbált meg rabolni, a rendőrök elfogták mindkettőjüket - közölte a rendőrség hétfőn.
A miskolci rendőrkapitányság rablás kísérlete és más bűncselekmények miatt indított eljárást ismeretlen tettesekkel szemben, akik január 24-én egy emődi családi ház tulajdonosnőjétől pénzt követeltek, s miután nem kaptak, az asszonyt félrelökték, és behatoltak a házba - mondta Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A rablók értékek után kutattak, eredménnyel nem jártak, ám távozásukkor rázárták a megfélemlített nőre az ajtót.

A rendőrök hamar elfogták a gyanúsítottakat. Egy gyermekkorú fiú és társa megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. Az egyik, 14. életévét még el nem érő gyanúsított már nem ismeretlen a rendőrség előtt, hiszen fiatal kora ellenére már 100 bűncselekményt, főleg lopásokat követett el, illetve részese volt azoknak - tette hozzá Dobi Tamás.

Olvasóink írták

 • 9. Di 2010. január 25. 20:26
  „Egyszerű az egész: A még "nem büntethető" 14 év alatti bűnelkövetőkre az a megoldás, hogy a még "nem büntethető" 14 év alatti elkövetőkre rájuk kell sózni a "Rossz vagy!"-ot + a "Haragszom rád!"-ot azért, hogy már 14 év alatt is úgy érezzék önmagukat, mintha börtönbe kerültek volna, mégpedig azért, hogy normális, tisztességes, ártatlan, becsületes nagykorúakká váljanak. Oszt majd tanulnak a történtekből, hogy ne merjenek mégegyszer újra és újra bűncselekményt elkövetni. A "Haragszom rád!" az ejnye-bejnyénél 100000-szer szigorúbb, mégpedig a leges-legszigorúbb mondat, aminek a segítségével a szülők seperc alatt visszaszoríthatják a még "nem büntethető" 14 év alatti bűnözőket attól, hogy újra és újra elkövessék a bűncselekményt. És ha a szülők a még "nem büntethető" 14 év alatti bűnözőkre a "Haragszom rád!"-ot sóznák rá, a bűnelkövető 14 év alattiak a "Haragszom rád!" hatására már felnőttek módjára azt a tanulságot vonnák le a kis fiatal csöpp eszükkel, hogy: "Rosszat cselekedni, bűnözni nem játék, mert úgy is "Haragszom rád!-ot kapunk érte!!!"”
 • 8. 751510 2010. január 25. 19:13
  „Az impotens törvénykezéssel legalizálják ezt a fajta viselkedést.”
 • 7. kisbuta 2010. január 25. 17:51
  „A BTK általános része kimondja: gyermekkorú személy nem követhet el bűncselekményt, nem lehet az elkövetés alanya. Úgy fogalmaz, hogy csak megvalósul általuk olyan cselekmény, melyet a BTK nevesít. Így nem is büntethető. Miért lehet már néhány EU országban és az USA-ban 12 évet betöltöttet is büntetni? Mert ezek a szarházi gyerekek már fizikálisan is képesek komoly bűncselekményekre és nagyon is jól értik, mit követtek el. Le kell szállítani már nálunk is a korhatárt. Rég megérett rá a helyzet.”
 • 6. dodó 2010. január 25. 17:40
  „Halmozottan hátrányos helyzetű kirekesztett, integrálódástól-tanulástól eltiltott, éhező, rettegő,tíz fiatalabb testvérét és több apját is támogató jóravaló roma származású cigány gyermek(szerű lény).”
 • 5. zsazsanéne 2010. január 25. 17:03
  „Hol müködik hatékonyan a Gyámügy??? Mutassanak már egyet is,csak azért vannak ,hogy legyen munkahelyük,s az időt eltöltsék.Mikor két sarokra mlevő egyént 5 hónpig nem tudják előkeresni,akkor mit is várunk ezektől.??? Itt már régen ki kellett volna azt a gyereket emelni abból a közegből.”
 • 4. rozator 2010. január 25. 16:57
  „Pedig ezért nem tilos az abortusz!”
 • 3. Otaku 2010. január 25. 15:22
  „Milyen hatékonyan működött a Gyámügy...”
 • 2. KolompárRómeó 2010. január 25. 15:08
  „Ebből a szerencsétlen hátrányos helyzetű gyerekből a börtönben majd javulása után egy adófizető, a társadalom, az ország számára hasznos ember kerekedik. Nem fog visszaesni, nem fog 30 évesen már 23-szorosan büntetett előéletű lenni és nem fogja az adófizetők pénzén a számára készülő máunika-sót a börtönben nézni.

  Esetleg 18-20 évesen egy rablógyilkosság során 300 Ft zsákmánnyal elmenekülni, aztán olyan 15 évig börtönben ülni és 35 évesen szabadulása után újra gyilkolni.

  Alakul ez, lesz ez még rosszabb...”
 • 1. sauron2 2010. január 25. 15:06
  „nem napon barnult illetőről van szó?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmillió forintos kábítószerfogás

Kábítószerrel való visszaélés miatt két dombóvári férfi ellen indított eljárást a tamási… Tovább olvasom