Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

101 ezer forintot loptak

Százegyezer forintot és 25 ausztrál dollárt loptak el ismeretlenek egy fertőrákosi asszonytól az egyik soproni ruházati boltban. A nő figyelmét elterelték, s még lánya sem vette észre a villámgyors tolvajlást.
– Cipővásárlás miatt tértünk be az egyik várkerületi ruházati üzletbe. Elég nagy volt a tömeg, jó szorosan fogtam a kézitáskámat, amelyben a pénztárcám lapult étkezési jegyekkel, százegyezer forinttal és huszonöt ausztrál dollárral – fogott történetébe N. F.-né fertőrákosi asszony. – Tisztában voltam azzal, hogy nagyon kell vigyázni az értékekre, zsúfolt helyen kiváltképpen. Lányom is velem volt, eszembe se jutott tehát, hogy ilyesmi egyáltalán előfordulhat. Nem is volt semmi baj, egészen addig, amíg kiválasztottam két cipőt. Hogy felpróbáljam azokat, a kézitáskámat a hátam mögé raktam, a székre, jómagam pedig előrehajoltam. Ekkor váratlan dolog történt: egy férfi robogott elém, nagyot lépett, mintha akadályoznám a mozgását. Így, utólag visszagondolva, figyelemelterelő manőver volt az egész, s ezt a pillanatot használhatta ki társa, hogy a hátam mögött lévő táskám cipzárját villámgyorsan elhúzza, a pénztárcámat elvegye. A lányom figyelme is arra a nagyot lépő emberre irányult, nem pedig arra, mi történik a hátam mögött. Minderre akkor derült csak fény, amikor ki akartam fizetni a 2900 forintos cipőt: a pénztárcámat már hiába kerestem. Az üzlet alkalmazottjai is említették, hogy nemrég két férfi jött a bolt ba, majd kisvártatva el is siettek.
Az ügyben büntetőeljárást indult az ismeretlen tolvaj ellen. A rendőrség bűnügyi osztálya felhívja a lakosság figyelmét az ilyen jellegű bűncselekmények megelőzésére, a körültekintő magatartásra: egyetlen pillanatra se hagyjuk őrizetlenül értékeinket, táskáinkat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Küszöbön a megszorító csomag

Szeptemberben és októberben lép hatályba az adó- és illetékmódosítások jelentős része. Szeptembertől… Tovább olvasom