Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

1088 pedagógus kap kompenzációt

Az állami alkalmazású pedagógusok közül 1088 személyt érint a bérkompenzáció, akik korábbi keresetüknél kevesebbet kapnak jelenleg, közülük 664 iskolaigazgató - írta a Magyar Nemzet.
A lap hétfői számában Marekné Pintér Aranka, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) elnöke elmondta, hogy a bérkiegészítés, amelyet novembertől kapnak meg az érintettek legfeljebb 100 ezer forint lehet.

"A 130 ezres dolgozói állománynak csak egy nagyon kis hányada, három személy lesz, akinek a költségvetés által biztosított jövedelme nem fogja elérni a 2013. szeptember 1. előtti szintet" - mondta az elnök.

Beszámolt arról is, hogy ezzel párhuzamosan az intézményvezetői pótlékok differenciálását is megkezdik a 664 kompenzációban érintett igazgatónál, a többiek esetében ez a 2014 januárjában esedékes átsoroláskor folytatódik. Az intézményvezetői pótlék az alapilletmény 40-80 százaléka lehet, és a KLIK javaslata szerint a végzettségtől és az iskolai létszámtól függene. Minimuma 61 885 forint, maximuma 135 554 forint.

Beszámolt arról is, hogy ezres nagyságrendben hirdettek meg új állásokat, főként gyógypedagógusokat és logopédusokat, illetve a természettudományos szakokon, a zeneművészeti és a szakképzés területén van hiány oktatókból.

Elmondta, hogy a KLIK alkalmazásában álló nyugdíjas korúak közül 2751-en választották a nyugdíjba menetelt, de közülük is többeket foglalkoztatnak heti 10 órát meg nem haladó időtartamban.

Az igazgatói pályázatokkal kapcsolatban közölte, hogy 193 állami fenntartású intézményben van jelenleg megbízott igazgató, ezekre a helyekre a pályázatokat úgy írták, illetve írják ki, hogy a tanévet ne zavarják meg, vagyis félévkor, vagy a jövő tanév elején állnak munkába a nyertesek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegények, az elesettek ügyvédje akar lenni az új ombudsman

A szegények, az elesett, kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek ügyvédje akar lenni az új ombudsman… Tovább olvasom